Turizm İlçesi Sivrice'ye Cezaevi Yapılmasına Tepki

Sivriceliler Derneği Başkanı Ali Koç, Elazığ'ın turizm ilçesi olan Hazar Gölü yanındaki Sivrice ilçesine cezaevi yapılmasını istemediklerini söyledi.

Turizm İlçesi Sivrice'ye Cezaevi Yapılmasına Tepki

Dernek binasında açıklama yapan Sivriceliler Derneği Başkanı Ali Koç, son günlerde turizm bölgesi Sivrice'ye açık cezaevi yapılması ile ilgili tartışmaların sürdüğünü söyledi.

Koç, "Biz temelde Sivrice'ye yapılacak en küçük yatırımı minnetle şükranla karşılarız. Bir taş üzerine taş koyan her kim olursa ona teşekkürlerimizi bildiririz. Sivrice'ye cezaevi düşüncesini temelde bir istihdam ve yatırım aracı olarak düşünüldüğünü ama açık cezaevinin Sivrice'nin turizm imajına zarar vereceğinin düşünülmediğini tahmin ediyoruz. Biz Sivriceliler derneği olarak, ilçemize özellikle de gelişim alanının önü ve düşündüğümüz eğitim ile ilgili yatırımların yeri olarak azot sanayinin bulunduğu yere açık cezaevi yapılmasına karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Burası için dernek ve Sivricelilerin ortak talebi Meslek Yüksek Okulu'nun yapılması, uygulamalı Turizm Meslek Lisesi veya Kültür Edebiyat Parkı yapılmasıdır. Geçtiğimiz hafta Aydın'ın Didim ilçesinde açık cezaevi yapılmasına karşı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından Adalet Bakanı'na mektup yazılmıştı. Mektupta açık cezaevinin Didim'de yapılmasını uygun görmediklerini belirtmesi üzerine Bakanlık 2 gün içerisinde cezaevinin Didim'e yapılmasından vazgeçilmiştir. Önümüzde bu kadar yeni ve taze emsal bir örnek dururken, Sivrice için kurulmuş bir dernek olarak bizim sessiz ve tepkisiz kalmamız beklenmemelidir. Bizler siyasilerimizden Didim'de olduğu gibi örnek bir davranış göstererek Sivrice'de kurulması planlanan cezaevinden vaz geçilmesi müjdesini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA