Bilsem Öğrencileri, Zeka Oyunu Projesiyle Dünya İkincisi Oldu

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinden Mehmet Aydın ve Abdullah Şimşek, "Keyifle Öğreniyorum Zekamı Geliştiriyorum" adlı proje ile Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda dünya ikincisi oldu.

Ankara'da 11-12 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Eğitimde Bilişim İnternet Kültürü Oluşumu (e-BİKO) Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'na 39 ülkeden ve yaklaşık 2 bin 500 proje katıldı.

Yarışmaya web sitesi portal tasarımı dalında katılan Aydın ve Şimşek 18 proje arasında dünya ikincisi seçilerek gümüş madalya kazandı.
Proje danışmanı Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Özdel, gazetecilere yaptığı açıklamada, zeka oyunlarının kitapçıkla anlatıldığı günümüzde çocukların oyunları anlamakta güçlük çektiklerini ve oynarken sıkıldıklarını ifade etti.

Merkezdeki mevcut 'Mangala', 'Abalone', 'Go' ve 'Batık' adlı zeka oyunlarının videosunu hazırladıklarını aktaran Özdel, "Öğrencilerimiz video sitelerindeki zeka oyunlarını araştırdılar. Hiçbir sitede bu oyunların nasıl oynanacağına dair bir bilgi bulamadılar. Bunun üzerine zeka oyunları nasıl daha keyifli ve kolay oynanırın yollarını araştırdılar ve zeka oyunlarını hazırladıkları eğlenceli videolarla anlattılar. Bu videoları en kısa zamanda kuracağımız internet sitesinde de yayınlayacağız. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum" diye konuştu.

7'nci sınıf öğrencisi Abdullah Şimşek de bu projeyi bilgisayar başında çok zaman geçiren akranları için hazırladıklarını vurgulayarak, "Merkezdeki zeka oyunlarını oynamakta güçlük çekiyorduk. Zeka oyunlarını oynamak zor, öğrenmek daha da zordu. Sadece kitapçıkta tarif ediliyordu. Arkadaşlara oyunların nasıl oynanacağını eğlenceli bir şekilde anlatan videolar hazırladık. Bundan sonra 3 oyun için daha video hazırlayacağız. Ben de dünya ikincisi olduğumuz için çok sevinçliyim" dedi.


Kaynak: AA