Diş Sağlığı Tiyatro İle Anlatıldı

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Fırat Üniversitesi öğrencileri tarafından öğrencilerin diş sağlığı konusunda bilgilenmesi için tiyatro oyunu sahneledi.

Diş Sağlığı Tiyatro İle Anlatıldı

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Obezite Birimi, Ziya Gökalp İlkokulu'nda öğrencilere yönelik 'Beyaz Dişler Ülkesi' isimli ağız ve diş sağlığı konulu tiyatro oyununu sahneledi.

Tiyatro gösterisinin, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Fırat Üniversitesi sınıf öğretmenliği öğrencileri tarafından topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında, çocuklarda ağız ve diş sağlığı hakkında farkındalık oluşturmak ve konu hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla hazırlandığı belirtildi. Gösteri sonrası da öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıtıldı.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. İbrahim Halil Akkuş, "Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak halkımıza yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyoruz. Yaptığımız bu tiyatro gösterisi ile çocuklara ağız ve diş sağlığının önemini belirttik. Koruyucu ağız ve diş sağlığı uygulamalarının yaygınlaşması ile yaşamın ileri ki yıllarında meydana gelebilecek diş çürüklerini engelleyerek kişilerde oluşabilecek böbrek, kalp ve mide hastalıklarının önüne geçilebilir. Ayrıca tedavi hizmetleri esnasındaki maliyetlerin de önlenmesi sağlanır. Düzenli olarak, her gün en az iki kez, naylon ve orta sertlikte, ağız büyüklüğü ile orantılı bir fırça ile ortalama iki dakika dişlerimizi ve dilimizi fırçalayarak ağız, diş sağlığımızı korumalıyız" dedi.

Kaynak: İHA