Voleybol Turnuvasına 'Soma' Yazılı Tişörtle Çıktılar

Rize Sağlık Müdürlüğü personeli, Valilik tarafından düzenlenen kurumlar arası voleybol turnuvasına, Soma'da hayatını kaybeden madenciler için üzerinde "Soma" yazan siyah tişörtlerle çıktı.

Rize Tevfik İleri Anadolu Meslek Lisesi salonunda düzenlenen kurumlar arası voleybol turnuvasında, Rize Sağlık Müdürlüğü ile İshakoğlu Çayeli Devlet Hastanesi takımları karşılaştı.
Müsabaka öncesi oyuncular, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşunda bulundu.
Rize Sağlık Müdürlüğü takım kaptanı Leyla Yılmaz Kanbur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için çok üzgün olduklarını belirterek, "Bu planlanmış bir turnuva olduğu için ertelenmesi mümkün olmadı. Biz de turnuva süresince üzüntümüzü bildirmek için bu şekilde bir davranışta bulunmayı uygun bulduk. Maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bütün duygularımızla, kalbimizle ve yüreğimizle Soma'dayız" dedi.

Takım oyuncularından hemşire Çiğdem Hendek ise Soma'da hayatını kaybedenler için Rize Sağlık Müdürlüğü olarak sahaya siyah tişörtle çıktıklarını ifade ederek, "Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden bütün işçilerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Acıları bizim acımızdır. Tüm halkımızın başı sağolsun. Yüreğimiz onlarla ve onları asla unutmayacağız" diye konuştu.

Hemşire Emine Bilgin de Soma'da hayatını kaybeden vatandaşları anmak için müsabakaya siyah tişörtlerle çıktıklarını kaydederek, "Yüreğimiz onlarla. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Onları hiçbir zaman unutmayacağız. Yüreğimiz bugün olduğu gibi her zaman onlarla olacak" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA