İran İle Nükleer Müzakerelerin 4. Turunda İlerleme Kaydedilemedi

İran ile P5+1 arasında Viyana’da devam eden nükleer müzakerelerin dördüncü turunun, taraflar arasında hiçbir ilerleme kaydedilemeden sona erdiği bildirildi.


İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya arasında Tahran yönetiminin nükleer programına yönelik Viyana’da yürütülen müzakerelerin dördüncü turu bugün sona erdi.

Viyana’da gerçekleştirilen ve 4 gün süren yeni turda, 5+1 ülkeleri heyetine AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton başkanlık yaparken, İran heyetinin başında ise Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bulundu.

Görüşmelerin ardından herhangi bir basın açıklaması yapılmazken, yalnızca İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Arakçı, dördüncü turun nasıl sonuçlandığının sorulması üzerine, bu turda hiçbir ilerleme kaydedilemediğini belirtti.

Bunun, başarısız olunduğu anlamına gelmediğini ifade eden Arakçı, görüşmelere devam edileceğini dile getirdi. Taraflar arasında farklılıkların bulunduğunu belirten Abbas Arakçı, uzlaşma için Temmuza kadar vakit olduğunu söyledi.

Arakçı, görüşmelerin beşinci turunun ise ne zaman yapılacağının henüz kesinleşmediğini aktardı.
Kaynak: İHA