Manisa’da Liselerarası Tiyatro Festivali Başladı

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından öğrenciler arasında tiyatroyu yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Liselerarası Tiyatro Festivali’nin bu yıl 7'ncisi yapılıyor.

Manisa’da Liselerarası Tiyatro Festivali Başladı

7'nci Liselerarası Tiyatro Festivali Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz ve öğrenciler katıldı.

Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz törende yaptığı konuşmada festivale 6 okulun katıldığını belirterek, “Saat 15.00’de 21 Mayıs’a kadar her gün oyun var. Girişiler ücretsizdir. 6 okul yıl içerisindeki kendi oyunlarını gösterime sunacaklardır. 7 jüri üyesi vardır. 4’ü şehir tiyatrosundan 3’ü de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı hocalarımızdır. Yapılan değerlendirmelerin ardından en iyi oyunu, en iyi oyuncuyu, dekoru gibi kategorilerden seçip ödüllendireceğiz. Festivale destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından festivale katılan okullar Cumhuriyet Meydanı’ndan Şehir Tiyatrosu'na kadar yürüdüler.
Kaynak: İHA