3. Ankara Alışveriş Festivali 6 Haziran’da Başlıyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, “Ankaralılar ve Ankara dışından gelecek misafirlerimiz hem cazip fiyatlarla ihtiyaçlarını karşılama imkanı bulacaklar, hem de çeşitli etkiliklere katılarak eğlenme fırsatı bulacaklar” dedi.


ATO Başkanı Bezci, Ankara Alışveriş Festivalinin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediklerini belirterek, “Bu bizim için bir rüyaydı ve bu rüyayı gerçekleştirdik. 6 Haziran’da başlayacak olan festival 29 Haziran’da sona erecek. Ankara Alışveriş Festivali Ankara’yı marka şehir haline getirmek için yaşama geçirilecek bir dizi çalışmadan sadece birisidir. Dünya genelinde ekonomik ve sosyal rekabet ülkeler düzeyinde geliştiği gibi şehirler düzeyinde de yaşanıyor. Uzmanların belirlemelerine göre bir şehrin cazibe merkezi olması için tarihi, kültürel mirası, doğal güzellikleri, bilimi, sanatı, alışveriş ve eğlence yerleri, festival gibi temel unsurlara sahip olması gerekiyor. Ankara Alışveriş Festivalinin yola çıkış amaçlarından biri de budur. Bir diğer amacı ise; kent ekonomisini canlandırmaktır” diye konuştu.

İlk festivalde bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam ciro da yüzde 33’lük bir artış tespit edildiğini kaydeden Bezci, konuşmasına şöyle devam etti:
“YHT seferlerinde yüzde 50’lik indirim uygulanmıştı. TCDD’den alınan bilgilere göre Ankara’ya tren ile 294 bin kişi gelmişti. Esenboğa Havalimanından alınan bilgilere göre yabancı turist sayısı yüzde 22, yerli turist sayısı da yüzde 20 oranında artmıştı. Birinci festivalle ilgili görsel ve yazılı internet medyasında çıkan haberlerin reklam değeri 250 milyon doları aşmıştı. Milli Piyango Genel Müdürlüğü ve Bankalar Arası Kart Merkezi ile yapılan protokol uyarınca festival süresince banka kartları ve kredi kartlarıyla 25 TL ve üzerindeki alışverişler ile her bir kişiye 25 liraya bir kura numarası verilmişti. Bu çekilişle 22 adet araç vermiştik. Bu araçların yüzde 30’a yakını Ankara dışından gelenlere verilmişti.2’nci Alışveriş Festivali ise 14 Haziran-7 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapıldı. İstanbul gezi parkında başlayan ve Ankara’da yayılan bir dizi olay başlamıştı. Esnaf ve tüccarlarımız dükkânlarını açamamıştı. O dönemde ciro da yüzde 70’e yakın düşmüştü. Festivalimiz gezi olaylarının kırılmasına da yol açtı. Esnaf ve tüccarımız yeniden iş yapabilir hale geldi. Festival de başkent genelinde tüm alışveriş merkezleri, perakendeciler ve cadde mağazalarında cirolar ortalama yüzde 19,6 artış gösterdi. 2’nci festival süresince 2,5 milyar liralık kredi kartı harcaması yapıldı. Bankalar Arası Kart Merkezi verilerine 25 TL ve üzeri alışveriş sayısı önceki yıla göre yüzde 49 oranında artmıştı. Bu festivalde de Milli Piyango Genel Müdürlüğü ve Bankalar Arası Kart Merkezi ile protokol yapıldı ve festival süresince 25 TL ve üzeri alışveriş yapanlara 222 araç verdik.”
3’üncü Ankara Shopping Fest için hazırlıklara aylar öncesinden başlandığını ifade eden Bezci, “Bu yıl Ankara’nın ünlü sokaklarında çok sayıda etkinlik yapılacak. Ankaralılar ve Ankara dışından gelecek misafirlerimiz hem cazip fiyatlarla ihtiyaçlarını karşılama imkanı bulacaklar, hem de çeşitli etkiliklere katılarak eğlenme fırsatı bulacaklar. Alışveriş festivalinde konserlerin yanı sıra gösteriler, kültürel etkinlikler ve rekor denemeleri gibi organizasyonlar da yapacağız” ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA