Kamyonetin Çarptığı Üniversite Öğrencisinin Ölmesi

Karabük'te kamyonetin çarptığı üniversite öğrencisinin ölmesini, arkadaşları yolu trafiğe kapatarak protesto etti.

Karabük-Kastamonu karayolu 100| Yıl Mahallesi kavşağında yolun karşısına geçmeye çalışırken kamyonetin çarpması sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Karabük Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Ersin Sönmez'in fotoğraflarını ellerinde taşıyan grup, kazanın meydana geldiği yolu trafiğe kapattı.
Öğrenciler burada "Bir sonraki Ersin hangimiz" ve "Dikkatsizlik sona ersin" yazan pankartlar açıp, sloganlar attı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Sönmez'in sınıf arkadaşı Mehmet Emin Ünal, aynı kavşakta daha önce de sayısız kazanın meydana geldiğini ileri sürdü.
Burada önlem alınması için daha önce de imza kampanyası başlattıklarını belirten Ünal, "Topladığımız imzaları yetkili kurumlara verdik. Bu konuda bugüne kadar herhangi bir olumlu adım atılmadı. Bir canın ölmesi mi bekleniyordu? Burada meydana gelen ölümden ve meydana gelecek olası ölümlerden yetkililer sorumludur. En kısa zamanda bu katil kavşağa trafik lambası ve levhalar takılmalıdır. Burada toplayacağımız imzaları yetkili yerlere sunacağız."
Polisin uyarısı ile yolu trafiğe açan öğrenciler, dağıldı.
Karabük-Kastamonu karayolu 100| Yıl Mahallesi kavşağında Satılmış Eroğuz yönetimindeki 78 SP 473 plakalı kamyonet, yolun karşısına geçmeye çalışan Ersin Sönmez'e (19) çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle savrularak yaralanan Sönmez, kaldırıldığı hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
Kaynak: AA