Düzce Üniversitesinden Kariyer Günleri Etkinliği
Düzce Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği tarafından organize edilerek iki gün süresince devam eden “2. Kariyer Günleri” etkinliği, Üniversitemiz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akgül, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizin katıldığı birinci gün etkinliğine, Divapan Entegre A.Ş.’den Hakan Zengin, Sancaklı Mobilya Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.’denMesut Sancaklı ve Arın Orman Ürünleri Sanayi ve Ltd. Şti.’den Ahmet Muhlis Doğan da konuşmacı olarak katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akgül, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü hakkında bilgiler vererek, kariyer günlerinin öğrencilere ve katılımcılara faydalı olması temennisinde bulundu.
Orman Endüstri Mühendisliği Topluluk Başkanı Gülten Özder, “Çok kıymetli bir bölümde okuyoruz ve diğer bölümlere nazaran pek çok alanda kendimizi geliştirebiliriz. Bu tür etkinlikler sayesinde de kendimizi geliştirme imkanı buluyoruz. Etkinliğin herkes için faydalı olmasını umut ederim” dedi.
Sancaklı Mobilya Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Mesut Sancaklı, geleceğin mühendis adaylarına güven temasının öneminden bahsederek “Her türlü bilgi ve tecrübe eksikliğini giderebilirsiniz ancak güven bir kez kaybedildi mi tekrar tesis etmesi mümkün olmayan bir husustur. Sizlere güven konusunda dikkatli olmanızı öneririm. Eğer çalıştığınız işlerde güven tesis ederseniz, bu size kesin olarak geri dönüşüm sağlayacaktır. Bununla birlikte bir önemli hususta öğrenci arkadaşların pek önemsemediği staj programlarıdır ki; staj programlarınızı lütfen ciddiye alarak takip ediniz.” dedi.
Arın Orman Ürünleri Sanayi ve Ltd. Şti.’den Ahmet Muhlis Doğan, kendisinin de bir orman endüstri mühendisi olduğunu ifade ederek, “Mesleğin bizden ilk beklentisi, kendi mesleğimize olan saygıdır. Mühendislik kimliğine uygun alternatif çözümler üretmeli ve en önemlisi hayata pozitif bakmalıyız. Asıl mesele kuyunun derin olması değil ipinizin kısa olmasıdır. Olaylara bu açıdan bakarsanız kendinizi geliştirme ve eksiklerinizi giderme yönünde hareket etmiş olursunuz” diye belirtti.
Etkinliğin ikinci gününde Dr. Sabit Tuncel, Orka Ahşap Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti’den Tolga Sezgin Mobser Mobilya San. A.Ş.’den Baki Özçelik, Üniversitemiz Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği bölümlerinden öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Dr. Sabit Tuncel, geçmişten bu yana sektördeki teknolojik gelişmelerden bahsettikten sonra öğrencilere çeşitli önerileri örnekler ile aktardı. Tuncel, “İlk olarak analitik düşünmeyi ilke edinmelisiniz ve çalışacağınız firmadaki sorunlara mühendislik kimliği ile kendiniz yeni çözüm önerileri geliştirebilmelisiniz.” dedi.
Bununla birlikte kayıp zaman ve bunu ortadan kaldırabilecek çözüm yollarına da değinen Tuncel, “Verimliliği artırma yöntemlerine dikkat göstermelisiniz. Sektör ne kadar teknolojik gelişme gösterirse göstersin her zaman yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyar.” dedi.
Orka Ahşap Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti’den Tolga Sezgin, kişisel deneyimler aktarılırken, çalışan personelin yönetilmesinin de bilinmesi gerektiğini ifade ederek, “Kişisel gelişiminize de ayrı önem vermeniz gerekir.Örneğin; çizim programları gibi özel bilgisayar programlarını da kullanmayı öğrenmeniz sizin için büyük bir artı olacaktır. Belirli bir birikim ile çalışma hayatına başlamanız sizler için iyi bir başlangıç olacaktır.” dedi.
Etkinlik soru cevap ve öneriler ile sona erdi.