Kerry, Lavrov ve Yatsenyuk İle Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile telefon görüşmesi yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, Kerry'nin, Başkan Barack Obama'nın dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşmenin devamı niteliğinde, bugün Rus muadili Lavrov ile bir görüşme yaptığını söyledi.

Görüşmede Kerry, Ukrayna'daki sıkıntıların, Ukrayna ve Rusya halkının yanı sıra uluslararası toplumun çıkarlarını ele alacak şekilde, diplomatik yolla çözümünde yapıcı bir yol bulmanın önemini vurguladı. Kerry ve Lavrov, bu yolda ilerleme sağlamaya yönelik gelecek günlerde istişareyi sürdürmede mutabık kaldı.
Yetkili, Kerry'nin bugün ayrıca Lavrov ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında bilgi aktarmak için Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk ile de konuştuğunu kaydetti.

Kerry, Yatsenyuk'a ABD'nin ve uluslararası toplumun, Ukrayna hükümetini ve halkını nasıl destekleyebileceğini sürdürmesi noktasında yakın koordinasyon halinde kalmalarını iletti.
Kaynak: AA