Başkan Kertiş Bayındır'ın Köylerini Fethetti

Seçim çalışmalarına gün geçtikçe hız katan Bayındır Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Kertiş; yüzlerce araçlık konvoylarla köy ziyaretlerine devam ediyor.

Ak Partililer; bu hafta Çiftçigediği, Kızılcaova, Kızılağaç, Buruncuk, Yakacık köylerini ziyaret etti. Başkan Kertiş ziyaretlerinde; Bayındır’a kendi döneminde yapılan duble yol, baraj, alt yapı, su sorunu, kültürel etkinlikler ve tarihi değerlerin restorasyonu projelerini anlatmanın yanı sıra, gelecek dönemde; önemli projelere imza atacağına ve istihdam yaratacağına dair söz vedi.
Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş; kalabalık bir konvoyla Çiftçigediği halkıyla buluştu. Köyün girişinde davullu, zurnalı karşılanan Kertiş ve beraberindekiler, alkışlar tezehüratlar ve sloganlar eşliğinde köy meydanına girdi. Yoğun ilgi nedeniyle karşılamada zaman zaman izdiham yaşanırken, köy meydanı; davul, zurna eşliğinde düğün havasına büründü. Başkan Kertiş, gördüğü ilgi karşısında duygulanırken, gözyaşlarına hakim olamadı. Tek tek herkesle kucaklaşan Başkan Kertiş; Çiftçigediğin'den "siyaseti; sevgi, saygı, hoşgörü ve hizmet çerçevesinde yaptığının" mesajlarını verdi. Bayındır için yapılan hizmetleri tek tek sıralayan Başkan Kertiş; gelecekte hayata geçireceği projelerini anlatarak, Çiftçigediği halkından destek istedi. Kertiş;”memleketimizin en büyük sıkıntısı su sorunuydu. Sulamadan dolayı yer altı suları tükeniyor, elektrik paraları el yakıyor. Şimdi yaptığımız barajlar sayesinde artık çiftçim daha ucuza tarlasını sulayabilecek. Benden önce de Hükümet vardı, ulaştırma Bakanlığı vardı bu yolları, barajları neden yapmadılar. Çünkü bir çivi çakmaktan acizdiler.” dedi.

Damadı olduğu Çiftçigediği köyü; Başkan Kertiş'i "şen ola Başkan şen ola" sloganlarıyla uğurladı.

Kızılcaova köyünde halkla birer birer kucaklaşan Başkan Kertiş, yaptığı konuşmada; Yeşilova Barajını bitirdiklerini, iki ay içerisinde ise Ergenli Barajı inşaatına başlayacakları belirterek, “Eskiden su akar Bayındırlı bakar derlerdi. Şimdi, artık öyle değil. Suyun önünü kapattık, çiftçimiz üretimini yapsın, ucuza mal etsin, enerjiden tasarruf etsin, memleketimiz şahlansın dedik.” Dedi Başkan Kertiş konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Ben de şoförlükten gelmeyim. Eskiden bu yollara çıkmadan önce korkardık, sağ salim dönebilir miyiz diye. Şimdi Allah’a şükür memleketimize dışarıdan gelen biri, bir kente girdiğini hissediyor. Biz hizmet etmek için geldiğimizi unutmadık. Bu memlekete doksan yıldır kim bir çivi çaktıysa Allah ondan Razı olsun. Memlekete hizmet etmek partiler üstü bir şeydir, o yüzden ben de diyorum ki biz de bir gün dönüp baktığımızda işte yaptığımız eser, işte diktiğimiz eser diyebilelim diye çabalıyoruz. O yüzden bu meydanlara boş laf değil, hizmet ve proje anlatmaya geliyoruz. İşte projelerimiz, işte yaptıklarımız, işte yapacak ekip ve kaynaklarımız diyoruz. Allah’a çok şükür, arkamızda Cumhuriyet tarihinin en çalışkan Bakanı, en çalışkan Başbakanı ve hükümeti var. Boş laf üreterek oy devşirmiyoruz. Biz diyoruz ki Atatürkçülük memleketini sevip, onun için bir şey yapmaktır, yoksa yan gelip yatmak değil.” dedi.

Kertiş son olarak, İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, Büyükşehir sınırları içerisinde bulunan Bayındır’a mezbaha, garaj ve benzeri hizmetleri yapmadığını, bunun yerine henüz Büyükşehir sınırlarına dahil olmayan ilçelere yaptığını belirtti.

Kertiş bunun sebebini ise AK Partili olmasına bağladı.

Kızılcaağaç köyünde coşkulu bir şekilde karşılanan Başkan Kertiş; “Bütün Kızılcağaçlıların bu samimi ve yoğun ilgisi, bizim çalışma şevkimizi arttırmıştır. Bayındır ve köylerine dair hazırladığımız projeleri anlatırken, Kızılcaağaç halkının, gözündeki umut pırıltılarını görebildim. Bu umut pırıltılar; eminim, hem bizim hem de bütün halkımızın önünü aydınlatacaktır. Hep beraber, el birliği ile Bayındır ve Kızılcaağaç için ne gerekiyorsa en iyisini yapana kadar çalışacağız. Bugüne kadar yaptığımız tüm hizmetleri, ‘halkımız en iyisine layık’ düsturu ile nasıl yaptıysak, bugünden sonra da öyle olacaktır.” Dedi. Sağlık hizmetleri konusunda birçok hizmet yaptıklarının altını çizen Başkan Kertiş; “Eskiden hastamızı kurtaracak bir ambulansımız bile yoktu. Şimdi bir yerine üç tane aldık. Allah göstermesin çok acil durumlarda helikopter çağıracak imkanlara da sahibiz. Bu hizmetleri hiç karşılıksız vatandaşlarımıza veriyoruz.” dedi.

Buruncuk köyünü ziyaret eden Başkan Kertiş ve beraberindekiler, köylüler tarafından coşkuyla karşılandı. Alkış ve tezahüratlar arasında bir konuşma gerçekleştiren Başkan Kertiş; Buruncuk köyünün gelecek dönem Bayındır merkezden bir farkı kalmayacağını ve bugüne kadar Büyükşehir Belediyesinin eksik bırakıp, yapmadığı bütün hizmetleri sağlayacağını ifade etti.

Bugüne kadar Bayındır'a ve çevresine sağladığı hizmetlere değinen Kertiş; gelecek dönemle ilgili proje ve yatırımları vatandaşlara anlattı. Başkan Mehmet Kertiş; "Buruncukluların bu eşsiz ilgisi bizim hizmet aşkımızı arttırmıştır, ben ve çalışkan ekibim, memleketimizin her karışını inceleyip ona göre yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Araştırma safhanı tamamladığımız kaplıca turizmi projemize inşallah önümüzdeki dönem zaman kaybetmeden başlayacağız. Yapacağımız kaplıca tesisleri sayesinde hem gençlerimiz istihdam edilecek hem de Bayındır’ın ekonomisi şahlanacaktır. Hedefimizde beş yıldızlı tesisiler yapmaktır bu sayede sağlık turizminde gözde bir yer haline gelecek memleketimiz. Nasıl ki Belediye sarayını, butik oteli, gençlik merkezini, sinemayı, şehir müzesini yaptıysak söz verdiğimiz gibi bu proje de can bulacaktır." dedi.

Başkan Kertiş'in umut dolu ve parlak projelerini Buruncuklular ilgi ile dinlendi.

Yakacık köyünde vatandaşlarla bir araya gelen, AK Parti Bayındır Belediye Başkan Adayı Mehmet Kertiş; bugüne kadar Bayındır'a yapılan yatırımları ve hizmetleri anlattı. Gelecek dönemle ilgili; Bayındır ve çevre köyleri için hazırlanan projeleri ise; kroki, maket ve benzeri materyaller kullanarak anlatan Başkan Kertiş; gelecek dönem Bayındır'ı bölgenin örnek kenti haline getireceğini ifade etti.

Yakacık köyü sakinlerinin alkış ve tezahüratları zaman zaman konuşmayı keserken Başkan Kertiş; “Bende bir köylü, bir çiftçi olarak sizlere, bu memlekete durmadan hizmet edeceğimin sözünü veriyor ve sizleri selamlıyorum. Gösterdiğiniz bu misafirperverliğinize ve ilginize teşekkür ediyorum" dedi.

Kertiş programının sonunda kadın ve çocuklarla fotoğraf çekilirken çocuklara oyuncak ve çikolata hediye etti.
Kaynak: İHA