Dspli Kayacan'dan Balçova'ya Karma Öğrenci Yurdu Sözü

DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal Kayacan, ilçede öğrenim gören üniversite öğrencisi gençlere karma yurt inşa etme sözü verdi.

Dspli Kayacan'dan Balçova'ya Karma Öğrenci Yurdu Sözü
Üniversite öğrencilerinin en önemli sorununun barınma olduğunu ve bu sorunun AK Parti Hükümeti döneminde haremlik-selamlık yurt uygulaması ve kızlı-erkekli ev tartışmaları ile iyice derinleştiğini vurgulayan Aksakal Kayacan "Bunu, sorunun kaynağı olan AKP değil biz çözeceğiz" dedi.


Sosyal projeleri ile dikkat çeken DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal Kayacan, Balçova'da iki üniversite bulunduğunu ancak ilçenin gençlere gerekli olanakları sağlamadığını ifade etti.

Ailelerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerinin büyük bir bölümünün zorluk ve sıkıntılar içerisinde olduğunu belirten Aksakal Kayacan "Türkiye'nin en güzel kentlerinden olan İzmir'de ve İzmir'in en güzel ilçelerinden birisi olan Balçova'da eğitim gören üniversite öğrencilerimiz sosyal ve ekonomik anlamda pek çok mahrumiyet yaşıyor. Biz bu sorunları hafifletmek ve gençlerimizin enerjilerini gündelik ve yaşamsal konulara harcaması yerine derslerine ve sosyal yaşama kanalizeedebilmeleri için önemli projeler geliştirdik. Bu projelerimizi onlarla birlikte hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Üniversite öğrencilerinin en önemli sorununun barınma olduğunu ve bu sorunun AK Parti Hükümeti döneminde haremlik-selamlık yurt uygulaması ve kızlı-erkekli ev tartışmaları ile iyice derinleştiğini vurgulayan Aksakal Kayacan şöyle konuştu:
"Biz Balçova Belediyesi olarak karma bir öğrenci yurdu inşa ederek üniversite öğrencilerimizin güvenli, çağdaş ve hijyenik bir ortamda barınabilmesini sağlayacağız. AKP, karma yurtları dağıtarak öğrencileri okullarından uzak noktalara adeta sürdü. Zaten ekonomik sıkıntı yaşayan öğrencilerimiz her gün kilometrelerce yol kat etmek ve yol parası vermek durumunda kalıyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Ancak bunu, sorunun kaynağı olan AKP değil bizler çözeceğiz. "
Evlerde ve yurtlarda kalan üniversite öğrencilerinin temizlik, çamaşır, ütü ve beslenme gibi konularda da ciddi sorunlar yaşadığını ifade eden Aksakal Kayacan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Üniversitelere yakın bir noktada kuracağımız temizlik şirketi bünyesinde oluşturulacak bir çamaşırhane vasıtasıyla çamaşır yıkama, kurutma ve ütü sorununu ücretsiz olarak çözeceğiz. Üniversite bahçelerinde kurulacak seyyar mutfaklar aracılığıyla üniversite öğrencilerimize her sabah ücretsiz sıcak çorba servisi yapacağız. Balçova'da faaliyet gösteren işletmelerle işbirliği yaparak ihtiyaç sahibi üniversite öğrencisi gençlerimize part-time iş bulmaları konusunda aracılık edeceğiz. Kültür ve sanatın en seçkin örnekleriyle buluşabilmenizi ve yeteneklerinizi açığa çıkarmanızı sağlamak amacıyla tam donanımlı bir Kültür-Sanat Merkezi açacağız.Her şeyden önemlisi bu projelerimizi yaşama geçirirken gençlerimizle işbirliği içerisinde olacak ve onlarınçok değerli görüş ve önerilerini her zaman dikkate alacağız."
Kaynak: İHA