Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü ve Yaşlılara Saygı Haftası

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Balkan Savaşları'nın ve Birinci Dünya Savaşı'nın, yıl dönümlerinde yeterince hatırlanmadığını belirterek "Bir toplum sevinçleri paylaşmaz acıları hatırlamazsa o toplumun geleceğinden endişe duymak lazım. Elin oğlu, aslı olmayan bir soykırımı için 2015 yılını hedef alarak tüm dünyada bir kampanya yapıyor" dedi.

Meclis'te, Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü ve Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla Meclis çalışanlarından oluşan TBMM Türk Halk Müziği Korosu konser verdi.
Konserin ardından konuşan Cemil Çiçek, şehitler ve gaziler sayesinde bu vatana sahip olunduğunu ifade etti.

Çiçek, "Bağımsızlığımızı da varlığımızı da her şeyi onlara borçluyuz. Onlara layık olmamız lazım" diye konuştu.


Bu haftanın, aynı zamanda Yaşlılar Haftası olduğunu belirten Çiçek, "Gençler nasıl geleceğimiz ise yaşlılar da geçmişimizdir" dedi.

Çiçek, toplumların geçmişle gelecek arasında köprü oluşturmasının önemine işaret etti.
Cemil Çiçek, 2 yıl önce Balkan Savaşları'nın, 2014 yılında ise Birinci Dünya Savaşı'nın 100| yıl dönümleri olduğunu anımsattı. Balkan Savaşları'nın ve Birinci Dünya Savaşı'nın, yıl dönümlerinde yeterince hatırlanmadığını vurgulayan Çiçek, şunları söyledi:
"Bir toplum sevinçleri paylaşmaz, acıları hatırlamazsa o toplumun geleceğinden endişe duymak lazım. Elin oğlu, aslı olmayan bir soykırımı için 2015 yılını hedef alarak tüm dünyada bir kampanya yapıyor.
Balkan Savaşları bizim tarihimizde yaşadığımız en büyük dramlardan birisidir. Geçmiş yaraları kaşımak için söylemiyorum bunları. Ama üzerinde yaşadığımız toprağın, vatanın ne kadar kutsi ne kadar önemli olduğunu hatırlamamız gerekiyor.
Eğer Türkiye Cumhuriyeti devleti olmasaydı kim nereye sığınacaktı, kim hangi ülkenin azınlığı olacaktı? Bunu hatırlatmak için söylüyorum."
Kaynak: AA