Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı İşık, Kocaeli'de Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu seçimde kim çözüm sürecini istiyorsa desteği AK Parti'ye olsun. Eğer, kim Türkiye'de çözüm sürecinin sabote edilmesini istiyorsa gitsin başka yere versin ama biz çocuklarımız ölmesin istiyoruz, annelerimiz ağlamasın istiyoruz, babalarımız gözyaşlarını yüreklerine akıtmasın istiyoruz" dedi.

Işık, Dilovası mitinginde yaptığı konuşmada, AK Parti olarak iktidara geldikten sonra gece gündüz çalışarak ülkeye hizmet ettiklerini söyledi.

Dilovası'nda yapılan hizmetleri anlatan Işık, ilçeden en iyi insanların yetişmesi için çalışmalar yapıp hizmet ürettiklerini kaydetti.

Işık, ülkede 2 tip siyasetçi olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
"Bir siyasetçi, koltuk için siyaset yapar. 'Ben o koltuğa oturayım da nasıl olursa olsun' der. Onun için hiçbir sözün önemi yoktur. Gökteki yıldızı vadeder. 'İnanın seçim bitsin ertesi gün çocuğunuzu belediyeye alacağım' der. 50 adama müdürlük sözü verir. Bu tip siyasetçi artık Türkiye'de demode oldu. Ama maalesef kendine koltuk arayanlar önce kendine parti arıyorlar. 'A' partisine gidiyor, orada tutunamayınca 'B' partisine orada da tutunamayınca başka partiye..."
''CHP'nin başörtülü kızları üniversite kapılarında ağlattığını" belirten Işık, şöyle devam etti:
"Çözüm sürecinde ülkede kan dursun, ülkede artık kimse ölmesin, ülke gücünü teröre, şiddete harcamasın, ülke bin yıllık kardeşliğini kıyamete kadar sürdürsün diye Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına 'evet' dedi mi? Demedi. Bu CHP, ancak ve ancak milleti ne zaman hatırlıyor, sandık yaklaştığı zaman hatırlıyor. Sandık yaklaşınca bunlar dindarlaşıyor. Sandık yaklaşınca başörtülünün kıymetini anlıyor. Sandık yaklaşınca milletin değerlerini aklına getiriyor. Seçimin bittiği akşam seçimin bittiği kodlara geri dönüyorlar."
Bakan Işık, yerel seçimlerde Dilovası'ndan çözüm sürecine güçlü bir destek isteyerek, şunları kaydetti:
"Dilovası'nda AK Parti'ye vereceğiniz her oy, Türkiye'de çözümün, kardeşliğin ve barışın Allah'ın izniyle tesis edilmesine verilen en güçlü destek olacak. Bu seçim sadece yerel seçim değil. Bu seçim Türkiye'nin geleceğinin seçimi olacak. Bu seçimde kim çözüm sürecini istiyorsa desteği AK Parti'ye olsun. Eğer, kim Türkiye'de çözüm sürecinin sabote edilmesini istiyorsa gitsin başka yere versin ama biz çocuklarımız ölmesin istiyoruz, annelerimiz ağlamasın istiyoruz, babalarımız gözyaşlarını yüreklerine akıtmasın istiyoruz. Bizim tek istediğimiz, ülke kardeşliğini kıyamete kadar sürdürsün."
Bazılarının evleri gezerek AK Parti'ye oy verilmemesi için söylemlerde bulunduğunu dile getiren Işık, bunlara AK Parti'nin ülkeye yaptığı hizmetleri anlatarak karşılık verilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA