Mhp Genel Başkanı Bahçeli Aydın'da Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, " Eğer şurada bir belediye seçimi ile ilgili değerlendirme yapılırken sağdan, soldan hırsızlarla ilgili slogan atılıyorsa, Recep Tayyip Erdoğan, kulaklarını aç da milletin sesine kulak ver" dedi.

Partisince Aydın'daki İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Bahçeli, Türkiye'nin iyi idare edilmediğini, AK Parti hükümeti döneminde adaletsizliğin arttığını savundu. Vatandaşlar ekonomik sıkıntı yaşarken Başbakan Erdoğan'ın gündem değiştirmeye çalıştığını ileri süren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"86 günden bugüne, işte siyasi iktidarın yüz karası, milletimiz için kara gün olan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvetten başka bir şey konuşmuyor. Onu da inkar ediyor. Var mıdır, yok mudur? Kim bilecek? Adalet ve Kalkınma Partisi, sen iktidar değil misin? Sayın Başbakan 11 yıldan bu yana başbakan değil misin? Türkiye'de her şeyin kendi iktidarı döneminde başladığını söylüyor, cumhuriyet tarihinde değerli siyasetçilerin hizmetlerini yok farz ediyor ama günü saati geldiğinde, sıkıştığı zaman ya Adnan Menderes rahmetliye sığınıyor ya da Turgut Özal'a sığınıyor. Başka yaptığı bir şey var mı? Hal böyle olunca Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin her değerini istismar ediyor. Milli ve manevi değerleri istismar ediyor. Bu millete hizmet etmiş değerli şahsiyetleri, merhumları istismar ediyor ve her şeyi kendisinin yaptığını söylüyor."
- "Yolsuzluk ve rüşvet çok tehlikeli bir konuma gelmiştir"
Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk ve rüşvetin üzerini örttüğünü öne sürerek, Türkiye'de yolsuzluk ve rüşvetin çok tehlikeli bir konuma geldiğini iddia etti. Erdoğan'ın yolsuzluk ve rüşvetle mücadeleyi öne çıkartacağı yerde, kendi kendine bir kurguyla, "Bana komplo yapıldı, bana montaj uygulaması var" dediğini ileri süren Bahçeli, şöyle konuştu:
"Sana niçin yapılsın, sana kim komplo kuracak? Yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gitmeyi düşüneceğin yerde, 'Bana komplo yapıldı' diyerek inkar etmenin kime ne faydası vardır? Yolsuzluk ve rüşvetten kaçmak olmaz. Mücadele kesin olarak yapılmalıdır. Çünkü yolsuzluk ve rüşvet bir toplumsal hastalıktır ve kalıcı olursa toplumu çürütür, devleti çökertir, rejimi değiştirir, diktatörleri yıkar, atar. Onun için bunun hafife alınacak bir tarafı yok. Televizyonlara çıkıp TOKİ'nin düzenlediği mitinglerle, taşıma insanlarla kalkıp yolsuzluğu reddetmek, Sayın Başbabakan'ı ancak geçici bir süre rahatlatabilir. Ama sonu iyi değildir. Kendisine çeki düzen vermelidir. Aklını başına almalıdır. Milletin sesine kulak vermelidir. Eğer şurada bir belediye seçimi ile ilgili değerlendirme yapılırken sağdan, soldan hırsızlarla ilgili slogan atılıyorsa, Recep Tayyip Erdoğan, kulaklarını aç da milletin sesine kulak ver."
- "Bu milletin aziz evlatlarıyız"
Bahçeli, vatandaşların oy vermeden önce ülkenin içerisinde bulunduğu şartları iyi değerlendirmesi gerektiğini belirterek, "Herkes 'önce ülkem, sonra partim' demeyi öğrenmeliyiz" dedi.

Bunun bir erdem olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti:
"Onun için çok samimi ve dürüstçe konuşmak istiyorum. Gelir seviyeniz arttı mı? Hayat standardınız yükseldi mi? Askerden gelen evladınıza iş bulabildiniz mi? Öğretmen kardeşimizin ataması yapıldı mı? Tarım sektöründe girdiler aşağı düştü, üretim yükseldi, daha iyi para kazanır hale geldik mi? Devletten aldığınız kredileri erteleyerek borç batağına mı battınız, yoksa kurtuldunuz mu? Bütün bunları dikkate aldığınız takdirde o zaman yüzde 51 ile gelene artık güle güle deme zamanı gelmedi mi? Burayı Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş kardeşlerimin de değerlendirmesi lazımdır."
Konuşmasının ardından Bahçeli'ye MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak tarafından fes ve poşu hediye edildi.
Kaynak: AA