Malatyalılar Derneği Başkanı Ateş'ten Başkan Karaçelik’e Ziyaret

Ege Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş, ziyaret ettiği Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’e Malatya’nın meşhur kuru kayısını hediye etti.

Malatyalılar Derneği Başkanı Ateş'ten Başkan Karaçelik’e Ziyaret

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ile Kürtür Park’ta buluşan Ege Malatyalılar Derneğin Başkanı Ateş ile bol bol sohbet etti.

Yapılan ziyaretle ilgili konuşan Ege Malatyalılar Dernek Başkanı Nuvit Ateş; “ Ege Bölgesi Malatyalılar Derneği olarak, Ege Bölgesi ile Malatya arasında kültürel faaliyette bulunan saygı derğer belediye başkanlarımızı ziyaret ediyoruz. Buradaki belediye başkanlarımız buraya gelen belediye başkanlarımızı, basın mensuplarını ve bürokratları ağırladılar. Bizlere çok güzel misafirperverlik gösterip, bize yardımcı oldular. Biz başkanımızı seviyoruz. Biz yine Malatya ve Ege Bölgesi arasında çalışmalarımız devam edecektir. Bizim başkanlarımızın ve Ege’nin emrindeyiz; bunu arz etmek istiyoruz. Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’e bize zaman ayırdığı için teşekkür ediyorum. Sevgili Başkanımızı Malatya’mızın özellikle gül kurusu doğal kayısımızı takdim ediyorum. Bu tür kayısılarımızı başkanlarımızı gönderiyoruz ve göndermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise, “Nüvit kardeşimizi çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle uzun yıllardır tanışıyoruz. Malatya ile Muğla ve Ege arasında kendisi de söylediği gibi, işbirliğini ve köprüleri kuran bir kardeşimiz. Geçtiğimiz yıllarda Malatya’dan gelen Belediye Başkanlarına ve baroklarına burada ağırlama şerefine eriştik. Kendileri de bizlere Malatya’ya davet ettiler ama maalesef gidemedik. Belki önümüzdeki yıllarda mutlaka kardeşliğin ve dostluğun pekişmesi için bende Malatya’ya gitmek istiyorum. Oradaki dostlarımızı merhaba demek istiyorum, her il arasındaki kültürel ilişkiler kentler arasındaki yakınlaşmayı beraberinde getirecektir. Bu anlamda Malatya ve Muğla, özellikle Ortaca ilçelerimiz birer simgesi olacaktır. Bu yakınlaşma Muğla’nın daha da yakınlaşmasına sağlayacaktır. Ben Nüvit Kardeşimi buraya geldiği için tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA