Yalova'da Deprem ve Yangın Tatbikatı

Çınarcık ilçesinde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Yalova Mahalle Gönüllüleri Derneğince (MAG-DER) Hüdaverdi İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen tatbikatta öğretmenlere ve öğrencilere, deprem ve yangın esnasında neler yapılması gerektiği anlatıldı.
Senaryo gereği, deprem anında okulun alarmı çaldı ve okulda bulunanlar tahliye edildi. Binada mahsur kalan birçok yaralı öğrencinin, olduğu öğrenildi. Sivil savunma kolu öğrencileri okula girerek arkadaşlarını aramaya başladı.

MAG ekipleri ise sivil savunma kolu öğrencilerine yardım ederek yaralıları dışarı çıkardı.
Ardından okulun bahçesinde tatbikat dahilinde çıkartılan yangın, önce okuldaki imkanla söndürülmeye çalışıldı, ancak imkanlar yetersiz olunca, Çınarcık Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü araçlarının müdahalesi ile yangın söndürüldü. En üst katta mahsur kalan bir öğrenci ise merdivenle, itfaiye eri yardımıyla pencereden alınarak, indirildi.
Tatbikatın ardından Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, vatandaşların depreme ve yangına hazırlıklı olması gerektiğini belirterek, "Okulda yapılan yangın ve deprem tatbikatı başarıyla sonuçlandı. Bu olayın gerçek olmamasını, böyle afetlerin yaşanmamasını diliyoruz. Öğrencilere sınıf öğretmenlerine ve okul idaresine disiplinli çalışmalarından dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

Tatbikatın başarıyla sonuçlanmasının ardından, öğrenciler sınıflara girdi.

Kaynak: AA