Ölen işadamının bankadaki milyonları nasıl buharlaştı?

İşadamı Yusuf Ocakoğlu’nun ölümünden 4 yıl sonra ortaya çıkan skandal Objektif'te…

Ölen işadamının bankadaki milyonları nasıl buharlaştı?
Mersin'in Tarsus ilçesinin ünlü işadamlarından Yusuf Ocakoğlu 2004 yılında hayatını kaybediyor. Varisleri çocukları da “Ölüm haktır, Miras helaldir” diyerek babaların mallarının peşine düşüyorlar. Önce bankaların kapısını çalıyorlar. Bankada ne kadar parası vardır ne kadar hesabı vardır? Onu öğrenmeye çalışıyorlar. Bir banka 6500 TL'lik hesabı olduğunu söylüyor. Çocukları da şüpheye düşüyorlar. Varlıklı bir adam babaları. Serveti de çok yüksek miktarlarda olması gerekiyor. 2004 yılında bunu sineye çekiyorlar. 2008 yılında kendilerine bir ihbar telefonu geliyor. O telefonla birlikte yine tekrar o bankaların kapısını çalıyorlar ve milyonlarca liranın buharlaştırıldığını görüyorlar.

Yusuf Ocakoğlu Mersin'in Tarsus ilçesinin önde gelen iş adamlarından biriydi. 2004 yılında yaşamını yitiren Ocakoğlu'nun varisleri babalarının mirasını araştırmaya başlayıp hesaplarının bulunduğu banka şubelerinin kapısını çalmaya başladıklarında bunun bir skandala dönüşeceğinden habersizlerdi.

Babalarının bankalarda yüklü hesaplarının olduğunu sanan çocukları bir banka şubesinden ellerine tutuşturulan 6 bin 500 TL'yi aldıklarında şoke oldular.

2004 yılında babanızın şubemizde 6500 TL'si var diyen banka 2008 yılında yeni bazı belgelerin ortaya çıkmasıyla yanlışı görmek yerine yanlışta ısrar eder.

Merhum iş adamının oğlu Burhan Ocakoğlu bir hafiye gibi olayların peşine düşer ve bir çok belge ve bilgilere ulaşır.

Söz konusu banka 2004 yılında ölen Yusuf Ocakoğlu'yla kardeşi arasında ortak hesap oluşturur. Olaylar bununla da kalmaz. Asıl bomba Yusuf Ocakoğlu'nun bankadaki fon hesaplarından ortaya çıkar.

Yusuf Ocakoğlu'nun oğlu Burhan Ocakoğlu Olayla ilgili tüm detayları belgeleri ile birlikte Objektif'e anlattı.