Çaycuma Belediyesi Bosna Hersek İlıca Belediyesi İle Kardeşlik Protokolü İmzaladı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Bosna Hersek Ilıca Belediye Başkanı Prof. Dr. Senaid Mehiç ve meclis üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Mithat Gülşen’i ziyaret ederek kardeşlik protokolü imzaladılar.


Müslüman ve örf adetlere uygun yabancı belediyelerle kardeş olunması amacıyla, belediye meclisinde oy birliğiyle Bosna Hersek Ilıca Belediyesi’ni kardeş belediye ilan ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Mithat Gülşen, “Önemli olan dış ülkelerdeki bizim örf ve adetlerimizi Osmanlı kültürünü yaşatan o kültürü tekrar yaşatmak ve kültürel ilişkileri genişletmek, sosyal ve kültürel değerleri tekrar yaşatmak adına bir takım çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Bosna Hersek’e ayrı bir önem veriyor. Bosna Hersek’in parçalanmasıyla orada büyük bir savaş yaşadılar. Orada Müslüman kardeşlerimizi kaybettik. Bundan çok büyük bir üzüntü duyduk. Kalbimiz her zaman sizlerle beraberdir. Bugün protokol imzalandıktan sonra, en kısa zamanda Bosna Hersek’i ziyaret edeceğimi söylemek istiyorum. Zulümde hayatını kaybedenlerin anısına oraları gezmek istiyoruz. Eğer bizde belediye olarak orada tarihi ve kültürel bir eseri hayata geçirmek için katkıda bulunmak istiyoruz. Türkiye’den işadamlarımızın orada yapacağı yatırımları yerinde görmek istiyoruz” diye konuştu.

Çaycuma’yı Ilıca’ya benzettiğini söyleyen Bosna Hersek Ilıca Belediye Başkanı Prof. Dr. Senaid Mehiç, “ Çaycuma gerçek Türkiye’yi temsil ediyor. İnsanları çok değerli, çalışkan ve geleceği olan bir ilçedir. Ilıca Belediyesi Bosna Hersek’in en büyük beş ilçesinden bir tanesidir. Sizin Bosna Hersek’e gelmeniz bizleri çok mutlu edecektir. Çaycuma ile aramızda ekonomik anlamda bir ilişki içerisinde olmak istiyoruz. Ülkemizde en az 100 tane büyük firmamız var. Bu firmaların arasından sizinle çalışmak isteyecek olanlar vardır. Sizin işadamları Bosna Hersek’i gelip görsünler” dedi.

Protokole karşılıklı imzaların atılmasından sonra Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Bosna Hersek Ilıca Belediye Başkanı Prof. Dr. Senaid Mehiç ve meclis üyelerine çeşitli hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA