Priştine Üniversitesi Öğrencileri Polisin Rektörlük Önünde Nöbet Tutmasını Eleştirdi

Priştine Üniversitesi Rektörü İbrahim Gashi’nin skandallara karıştığı iddiası üzerine istifa etmesi için günlerdir protesto gösterisi düzenleyen öğrenciler, polisin rektörlük binası önünde aralıksız nöbet tutmasını eleştirdi.

Priştine Üniversitesi Öğrencileri Polisin Rektörlük Önünde Nöbet Tutmasını Eleştirdi

Öğrencilere destek veren öğretim görevlilerinden Arben Hajrullahu, protestonun siyaset dışı olduğunu belirterek, “Öğrencilerime destek vermek için buradayım. Her hangi bir siyasi parti mensubu değilim. Siyaset dışı olan bir protestoya destek vermekteyim” dedi.

Öğrenci Mihrije Abazi, adı skandallara karışan bir rektörün görevinden istifa etmemesi için bu kadar diretmesine anlam veremediğini ifade ederek, "Rektör İbrahim Gashi, Priştine Üniversitesi'nin itibarına gölge düşürmemelidir” diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarını temsil eden Avni Zogjani ise, Rektör Gashi’nin Priştine Üniversitesi'nin bir tek sorunu olmadığını, sorunun, üniversitede bilime doğru sağlıklı dönüşüm yapılmasından kaynaklandığını söyledi.

Protestocu öğrenciler ise, sembolik eylemleri çerçevesinde, üzerinde “Sadece bu eksik” yazılı bir tank resminin yer aldığı bir afişi polisin nöbet tuttuğu demir parmaklıklara astı. Öğrenciler ayrıca yarın için protesto marşı düzenleyeceklerini duyurdu.
Kaynak: İHA