Sarıgül, Gaziosmanpaşa İlçesini Ziyaret Etti

Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Gaziosmanpaşa ilçesini ziyaret etti
Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Sarıgül, vatandaşlarla halay çekti.

Sarıgül, yaptığı konuşmada, “İktidar talimat vermiş. Sarıgül’ü billboardlarda, televizyonlarda, gazetelerde göstermeyin. Bende buradan şunu söylemek istiyorum. Gazeteler ve televizyonlar sizin olsun, duvarlar ve meydanlar bizim olsun” ifadelerini kullandı.

“Benim sorduğum sorular çılgın sorular değil, ayağı yere basan sorular” diyen Sarıgül, “Almanya, Fransa, İsviçre, İngiltere başbakanı haftada kaç dakika televizyonlarda kalıyor, Türkiye başbakanı televizyonlarda kaç dakika kalıyor. Böyle demokratik ülkelerde başbakanlar kaç dakika televizyonlarda kalıyor, Putin ne kadar televizyonlarda kalıyor. Türkiye Cumhuriyeti başbakanı ne kadar televizyonlarda kalıyor. Buradan kampanya esnasında kötüleme yapmayacağımı, karalama yapmayacağımı başından söyledim. Çünkü zayıf fikir agresiftir, güçlü fikir rahattır. Ben bu gücü önce Allah’ımdan sonra sizlerden alıyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da seslenen Mustafa Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm adı altında o binaları yıkarak çok daha ekonomik durumu güçlü müteahhitleri oraya götürüyorsunuz. O insanlarımız rezidanslarda oturamazlar, aylık aidatlarını bile ödeyemezler, evlerinden barklarından olurlar. Biz kentsel dönüşüm değil, kentsel gelişim diyoruz. Bu binadaki yurttaşlarımızın bir tanesi hayır derse bu binaya kazma küreği kimse vurduramaz.”
Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Sarıgül, “CHP adaylarıyla, CHP adaylarının projeleriyle ilgili hangi konuları öğrenmek istiyorsa, istediği kadarda istediği gazetecilerle genel başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini bekliyor. Bana benim almış olduğum siyasi terbiye gereği Sayın Başbakanın söylediği konulara cevap verme durumunda değilim. O cevapları veririm ama benim devlet anlayışım, aile terbiyem ona göre değil” şeklinde konuştu.

Mustafa Sarıgül, konuşmasının ardından Gaziosmanpaşa’daki esnafları ziyaret etti.
Kaynak: İHA