Koç Topluluğu Şirketleri 'İşaret Dili Eğitmenlik Eğitimleri' Sona Erdi

Koç Topluluğu şirketleri "İşaret Dili Eğitmenlik Eğitimleri" sona erdi.

Setur'dan yapılan açıklamaya göre, Koç Holding'in "Ülkem İçin Engel Tanımıyorum" projesi kapsamında ve Setur'un önderliğinde, Arçelik AŞ, Ford Otosan, Koçtaş, Opet şirketleri ve İED (İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği) işbirliğiyle imza atılan "Türk İşaret Dili Öğretmeni Yetiştirme Yöntemi Kursu" diploma töreni gerçekleştirildi.

Törende Setur adına konuşan Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Selen Sözer, "İED işbirliği ile işaret dili eğitmeni yetiştirme yöntemi kurslarına destek olarak işaret dilinin yaygınlaşmasını ve eğitmen ünvanını kazanacak işitme engellilere istihdam olanağı sağlamayı amaçladık. Başarıyla tamamladığımız kursların sonucunda Koç Topluluğu markalarından Arçelik firmasının iki engelli çalışanı da bu kursları tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı" ifadelerini kullandı.
Projenin ikinci bölümünde Koç Topluluğu bünyesinde yetiştirilecek eğitmenler ile çalışanlara da işaret dili eğitimi vermeyi arzu ettiklerini belirten Sözer, engelleri ortadan kaldırmak adına çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Sözer, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
İED Başkanı Viki Özromano da bu projeyi hayal ettiklerini ve Koç Topluluğu'nun destekleri sayesinde 11 yıl sonra hayata geçirdiklerini bildirdi. Özromano, şöyle devam etti:
"2008 yılına kadar Türkiye'de akademik olarak bu dersleri verebilecek sadece 1 kişi mevcutken, Boğaziçi Üniversitesi'nin 2008 yılında düzenlemiş olduğu kurs ile 10 eğitmen yetiştirildi. 4 ay öncesine kadar ise Türkiye'de bu eğitimi verebilecek sadece 7 kişi bulunurken, 'Türk İşaret Dili Öğretmeni Yetiştirme Yöntemi Kursu' ile bu sayı 29 kişiye çıktı."
İşitme engellilere daha iyi bir gelecek sunabilmek için bu projelerin üniversitelerde de hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Özromano, Türk İşaret Dili Öğretmeni sayısını 100'e çıkarmak istediklerini belirtti.

Özromano, Koç Topluluğu başta olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaynak: AA