Hong Kong'da Gösteri Alanlarının Boşaltılması

Hong Kong'da iki buçuk ay süren gösterilerin yapıldığı alanların boşaltılması sırasında göz altına alınan 247 eylemci serbest bırakıldı.

Hong Kong'da yayın yapan RTHK televizyonunun haberine göre, Hong Kong polisinin 24 saat göz altında tuttuktan sonra serbest bıraktığı 247 gösterici arasında, 15 demokrasi yanlısı milletvekilinin yanı sıra öğrenci lideri Alex Chow ve Civic Passion örgütünün kurucusu Wong Yeung-tat da bulunuyor.
Milletvekilleri, Alex Chow ve Wong Yeung-tat'ın kefalet ödemeden koşulsuz serbest bırakıldığı belirtilirken, polisin, gelecek günlerde bu kişiler hakkında adli takibat yapılma olasılığını yok saymadığı ifade edildi.
Göz altındaki diğer eylemcilerin ise kefaletle serbest bırakıldıkları kaydedildi.
Polisin bu sabah serbest bıraktığı eylemciler arasında demokrasi yanlısı Apple Daily gazetesinin editörü, medya patronu Jimmy Lai de yer aldı.
Hong Kong polisi, bölgede gösterilerin başladığı eylül ayının sonundan bu yana yaklaşık 900 kişiyi göz altına almıştı.
Çin'in Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamasının ardından Hong Konglu öğrenciler, eylül sonlarında Pekin yönetiminin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için gösteri yapmaya başlamıştı.
Gösterilere, zirve yaptığı günlerde 100 binden fazla kişi katılmıştı.
Kaynak: AA