Yemenli Liderlerlere Yönelik Yaptırım Kararı

Yemen Şura Meclisi Başkanı Abdurrahman Osman, Birleşmiş Milletler Güvenlik (BM) Konseyi'nin, Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih ve 2 Husi liderine yaptırım kararı almasının ülkedeki siyasi uzlaşının tamamlanmasını engellediğini belirtti.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, mecliste düzenlenen olağanüstü oturumda konuşan Osman, ulusal diyalog görüşmelerinin ve Barış ve Ulusal Ortaklık Anlaşması'nın sonuçlarının uygulanmasındaki ortak çalışmanın devam etmesi için BM Güvenlik Konseyi'ni kararını gözden geçirmeye çağırdı.
Osman, kararın, ülkenin içinden geçtiği karmaşık durum dikkate alınmadan verildiğini ve ülkedeki siyasi uzlaşıyı engellediğini söyledi.

Yeni hükümetin kurulmasını memnuniyetle karşıladığını kaydeden Osman, siyasi oluşumlardan ulusal uzlaşıyı gözeterek ve vatandaşların durumlarının iyileşmesi için vaatlerine sadık kalmalarını istedi.
Osman, emniyet güçlerini ve ilgili kurumları, Yemen'in tüm kentlerinde terörizme karşı direniş gücünü artırmaya çağırdı.
BM Güvenlik Konseyi dün eski Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih ile Husi liderleri Abdullah Yahya el-Hakim ve Abd el-Halik el-Husi'nin, Yemen'deki geçiş sürecine zarar verdikleri gerekçesiyle seyahat yasağı ve varlık dondurmayı içeren 2140 sayılı BM Güvenlik Konseyi yaptırım kararı kapsamına alınmalarına karar vermişti.
Kaynak: AA