Çeşme'de 'İstilacı Yabancı Türler' Eğitimi

Çeşme'de, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Hassas Alanlar Dairesi Başkanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğünce düzenlenen "İstilacı yabancı türler" konulu hizmet içi eğitim programı, başladı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Hassas Alanlar Dairesi Başkanı Ramazan Dikyar, eğitim programının başlaması dolayısıyla yaptığı konuşmada, bu konuda ilk kez düzenlenen eğitim programının, çok önemli çalışmalara ışık tutacağını söyledi.

Bir ekosistemde yabancı türlerin sayısı ve populasyonları arttıkça, ekosistem ve ekosistemdeki doğal türlerin zarar görmeye başlayacağını belirten Dikyar, "Diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi, Türkiye'de de yabancı ya da yerli istilacı türlerin neden olduğu olumlu veya olumsuz ekolojik ve ekonomik etkilere yol açan biyolojik olaylar mevcuttur" dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak da özellikle büyük ticari araçların etkisiyle türlerin bir yerden bir yere taşınmasının, doğal türler üzerinde baskı oluşturduğunu ifade etti.

3 gün sürecek eğitime, 81 ilden 110 kişi katıldı.

Kaynak: AA