Bingöl'deki Saldırı Olayının Şüphelileri Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e düzenlenen silahlı saldırı ve emniyet müdür yardımcısı ile bir komiserin şehit edilmesinin ardından yürütülen operasyonlar kapsamında olayla ilişkisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

Bingöl'deki Saldırı Olayının Şüphelileri Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Saldırının ardından geçtiğimiz perşembe günü, şüpheli konumunda Bingöl Emniyeti tarafından gözaltına alınan şüphelilerin gözaltı süresi doldu. Polis, bugün sabah saatlerinde şüphelileri savcılığa çıkarmak üzere Bingöl Adliyesi önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Sabah 11.00 itibariyle adliye binası önüne yüzlerce polis sevk edildi. Özel Hareket Timlerinin de görev aldığı bölgede, adliye sarayının etrafı barikatlarla kapatıldı.

ÜST ARAMALARI YAPILDI
Adliye binası önünde konuşlanan polis, adliye ve hükümet konağında görevli olan memurları dahi üst aramasından geçirdi. Etrafta toplanan kalabalık grubun gösteri yapmasına izin vermeyen polis yoldan geçen bazı araçları durdurarak arama yaptı.

Sabah saatlerinde kent merkezinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis, saldırıda emniyetteki ifadeleri tamamlanan Celil U. Yasin Y. Murat K., Necmettin D., Yunus B., Abdullah B., Ali K. ve Umut K,’yı özel hareket timleri eşliğinde Bingöl Devlet Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Saldırıda Diyarbakır’da gözaltına alınan ve PKK’lılara gözcülük ettiği ve ‘Genç yolu temiz gelin’ dediği iddia edilen Ali K. Ayrı bir araçla getirilmesi dikkat çekti.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, savcılıkta ifadeleri alınmak üzere Bingöl Adliye Sarayı’na getirildi.

Sorgulamalar devam ediyor.
Kaynak: İHA