Başbakan Davutoğlu'ndan Prof. Dr. Ali Mazrui İçin Taziye Mesajı Açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Prof. Dr. Ali Mazrui'nin vefatı dolayısıyla yayımladığı taziye mesajında, Mazrui'nin "özellikle Afrika kıtasının bugünkü sıkıntılarının giderilmesine yönelik çabalarının her zaman takdirle anılacağını" kaydetti.

Davutoğlu mesajında, Prof. Dr. Ali Mazrui'nin "fikirleri ve eserleriyle entelektüel dünyamızı zenginleştiren bir şahsiyet ve bugün insanoğlunun yaşadığı sorunların çözümü noktasında yüksek bir duyarlılığa sahip olduğunu, özellikle Afrika kıtasının bugünkü sıkıntılarının giderilmesine yönelik çabalarının her zaman takdirle anılacağını" belirtti.


Taziye mesajında, "Prof. Dr. Ali Mazrui, gerek akademik hayata gerekse de kuruluşuna öncülük ettiği birçok kuruluş ve organizasyona, keskin zekâsı ve kavrayışı ile çok değerli katkılar vermiştir. Entelektüel birikiminden ve tecrübelerinden en çok istifade etmemiz gereken bir dönemde kendisini kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyim" ifadelerini kullanan Davutoğlu, Mazrui'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diledi.
Kaynak: AA