Çeçenistan İçkerya Fahri Konsolosu Ünlü'nün Katil Zanlısı Sakarya’da Yakalandı

Ankara’daki iş yerinde geçen sene uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Ünlü’nün katil zanlısı sahte kimlikle yakalanırken, zanlının saklanmasına yardım ettikleri iddiasıyla 5 kişi Sakarya’da gözaltına alındı.

Çeçenistan İçkerya Fahri Konsolosu Ünlü'nün Katil Zanlısı Sakarya’da Yakalandı

Edinilen bilgiye göre, geçen sene Ankara Balgat’taki iş yerinde silahlı saldırı sonucu öldürülen Medet Ünlü’nün öldürülmesiyle ilgili 6 kişi gözaltına alındı. İş yerinde silahlı saldırı sonucu öldürülen Ünlü’nün soruşturma kapsamında saldırıyı gerçekleştirenlerin Murat A. ile Ömer P. olduğu ve Sakarya’da saklandıkları belirlendi. Saldırıyı gerçekleştirenlerin Sakarya’da saklandıklarının öğrenilmesi üzerine harekete geçen Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 8 aylık takip çalışması sonucunda şüphelilerin sıklıkla yer değiştirdikleri, İ.Ş., H.Ş., Ö.Ş. ve C.Ç.’nin yardımlarıyla saklandıkları belirlendi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince devam ettirilen çalışmalar sonucunda şüpheli Murat A.’nın otomobille İstanbul’dan, Sakarya’ya geleceği bilgisine ulaşıldı. Murat A.’nın geleceği 54 B 6279 plakalı aracı takibe alan ekipler otomobili otoyol gişelerinde durdurdu. Sonrasında ise otomobilden inerek kaçmaya çalışan Murat A. ile Ö.Ş. yakalandı. Yakalanan şahıslardan Murat A.’nın üzerinden Ümit A. isimli bir şahsa ait kimlik ve tabanca ele geçirildi. Ekiplerce takipleri sürülen İ.Ş., H.Ş., C.Ç. ve M.K. çeşitli adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlara gözaltına alındı.

Yapılan operasyonlar sonrasında şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 7 klasör evrak, 4 cep telefonu, 6 pasaport fotokopisi, 2 silah, 2 sinyal kesici ve 1 elektroşok cihaz, 1 pompalı tüfek, 93 fişek, 1 dizüstü bilgisayar, 3 sim kart, el yazıları bulunan 6 defter ve Kiril alfabesiyle yazılı çok sayıda evrak ele geçirildi.

Yakalanan 6 şüpheli şahıs Sakarya Emniyeti’ndeki işlemlerinin ardından, doktor raporu alınmak üzere Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Şahısların sorgulanmak üzere İstanbul’a gönderildiği öğrenildi.
Kaynak: İHA