İl Özel İdaresinin Hissedar Olduğu Arsanın Ucuza Satıldığı İddiası

İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, "hissedarı olduğu şirketin sattığı arsayla kamuyu zarara uğrattığı" iddia edilen İl Özel İdaresinin söz konusu şirketteki hisselerinin tamamının satılması için il encümenine yetki verildiğini bildirdi.

Hüseyin Gürlesin, yazılı açıklamasında, söz konusu şirkette söz sahibinin, yüzde 73,29 oranında hissesi olan firma olduğunu belirtti.

Hallaçlar Bölgesi'nde bulunan arsanın, geçen yılın nisan ayında satıldığını hatırlatan Gürlesin, şunları kaydetti:
"İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisinin satışla ilgisi bulunmamaktadır. İdaremizin menfaatlerini korumak amacıyla yer satıldıktan sonra üretim faaliyetine son veren ve tasfiyeye doğru giden şirketteki hisselerimizin satılması gündeme gelmiştir. Bir meclis üyemiz tarafından, arsanın satış bedelinin az olduğu iddia edilmiştir. Gerek bu iddianın araştırılması gerekse şirket hisse değerinin araştırılması için bağımsız bilirkişilerden oluşan araştırma komisyonu kurulmuştur. Bu komisyon raporlarını değerlendiren meclis üyelerimiz, satılan arazinin satış bedelinin normal olduğu kararına varmıştır. Hazırlanan bilirkişi raporuna göre belirlenen hisse değerinden az olmamak üzere hisselerimizin tamamının satılması için il encümenine yetki verilmiştir."
Kaynak: AA