Eskişehir Ak Parti'de 'halk Günü'Etkinliği

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, partisi tarafından düzenlenen 'halk günü' etkinliğinde yerel gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.


Parti binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Koca, kentin çeşitli yerlerinde önce kaldırılan sonra yeninden konulan led ekranlarla alakalı, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) farklı tutumlar sergilediğini öne sürdü. Daha önce trafik güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesi ile Alaattin Parkı’nın yanındaki led ekranın kaldırılmasına dair Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı UKOME tarafından karar verildiğini hatırlatan Koca, "Bu karar ile Alaattin Parkı’nın yanına led ekran konulması trafik güvenliğini tehdit etmesi gerekçesi ile büyükşehir tarafından dava açıldı. Buradaki ekran trafik güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesi kaldırılırken, aynı ekranlar Sıhhiye Kavşağı’na ve Espark önüne konuldu" dedi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi’nin bu UKOME kararının kaldırılması için açtığı davada yol kenarına led ekranın konulmasının trafik güvenliğini tehdit ettiğini ifade ettiğini, Eskişehir 2’nci İdare Mahkemesi de bu karar ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin led ekranın kaldırılması gerektiğini onaylayarak Alaattin Parkı’nın yanındaki led ekranın kaldırılmasını sağladığını aktaran Koca, yine Eskişehir Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 09 Ekim 2013 tarihinde kaldırılmasına karar verdiği endüstriyel mimarlık örneği olan ve korunan taşınmazın önündeki led ekranın "UKOME’nin olumlu görüşü var" ifadesi ile 4 Aralık 2013 tarihinde yine karar aldığını ve Espark’ın oraya konulmasına tekrar izin verdiğini anlattı. Böylece Koruma Kurulu’nun aynı konuya ilişkin iki ayrı karar aldığını görüldüğünü belirten Milletvekili Koca, "Durumda hiçbir değişiklik yokken aynı yerde önce kaldırılmasına sonra tekrar konmasına ilişkin karar alması güveni zedelemiştir. Yönetmelikte ‘açık alan, düzenlenmiş yeşil alan içerisine tarihi eserlerin ve tescilli yapıların önüne gelecek şekilde reklamlar yerleştirilemez’ diyor. Bu ifadelere rağmen Büyükşehir Belediyesi korunması gereken eserin tam önüne tekrar led ekran koyuyor. Daha önce tutarlı karar veren üyelere rağmen sonradan 3 üye tekrar karar değiştiriyor ve Espark’ın önüne led ekran konuyor. UKOME Alaattin Park’ın önünde kaldırma kararı alırken, Sıhhiye Meydanı’na ve Espark’a konmasına izin veriyor. Bu çelişkili bir karar, burada da aynı problemler var. İkinci çelişki de Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan geliyor, bunlar güven zedeleyici durumlardır" diye konuştu.

"KARAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"
Büyükşehir Belediyesi’nin bu kararını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Koca, "Çelişkili kararlar verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Şehir adına bu tür kararların takipçisi olacağımızı da sizlerle paylaşmak istiyoruz. Böyle çelişkili kararlar olmaz. UKOME’yi bir şekilde anlıyoruz büyükşehir bağlı bir kurum. İlkeli bir duruş sergileyip iki taraf için de aynı kararı alması lazım. Hukuki süreçte bunların tekrar netlik kazanacağına inanıyorum. Led ekranlarla ilgili izin alınırken burada trafik yol durumu hava durumu gibi yayınların yapılacağına ilişkin görüntülerin yer alacağı söyleniyordu. Şimdi görüyoruz çok farklı görüntüler burada yer alıyor. Led ekranlar izin alınma gerekçesine uygun şekilde kullanılmıyor. Bu konuda dava açılması lazım, adaletin tecelli etmesi lazım. Bir tarafta trafik var kaldır diğer tarafta yok de böyle çelişkili ifade olmaz" şeklinde konuştu.

Eskişehir’in diğer gündem maddelerine de değinen Koca, devlet hastanesi, şehir hastanesi, hızlı tren çalışmaları, yerel seçimlere ilişkin ilçe adaylarının açıklanması konularında da açıklamalarda bulundu. Koca, konularla alakalı açıklamalarına şöyle devam etti:
"Devlet hastanesi ihalesi sonuçlandı, 107 milyon+KDV’ye. Yani şu anki stadyumun bedeli ile aynı miktara sonuçlandı. 600 yataklı modern bir devlet hastanesi olacak tüm bölgeye hizmet verecek. Şehir hastanesi projemiz 71 evlere yapılacak ön yeterlilik süreci tamamlandı. 1, 2 ay içinde ihaleler sonuçlanır, inşallah yakında temellerini atarız. Önümüzdeki süreçte şubat ayının sonu itibari ile hızlı trenin Eskişehir’deki yeraltı geçişini tamamlamış olacağız. İnşallah orada da geniş bir bulvar, meydan da Eskişehir’e kazandıracağız. Gündoğdu’yu 2 yıldır takip ediyoruz, daha önce yeraltından bir proje yapılmıştı ama teknik sıkıntılar nedeniyle bundan vazgeçildi ve üst geçit olarak projelendirildi. Teknik ihale şartnamesi hazırlanıyor. 1 ya da 1,5 ay içinde ihaleye çıkacak Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun karacan sağ olsun bu konularla yakından ilgileniyor.”

"14 İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ BELLİ OLDU"
Aday belirlemede geç kalındığı sorusunu da yanıtlayan Koca, şöyle konuştu:
"Aslında 2009 seçimlerinde, bu tarihlerde henüz büyükşehir başkan adayımız da belli değildi. Şu anda resmi takvime göre adayların seçim kuruluna verilme süreci de başlamadı. Türkiye gündemindeki yoğunluklar nedeniyle sizin söz ettiğiniz gecikmeler oldu. Şu anda 14 ilçe belediye başkan adayımız belli, bunu Eskişehir’de bir program ile açıklayacağız. Çok geç kalmış sayılmayız. Çünkü süreç daha yeni başladı.

Arkadaşlarımız genel merkeze gelip bizimle görüştüler. Eskişehir’de teşkilat mensubu arkadaşlar, teşkilattaki gelişmelerle ilgili bize bilgi verdiler, herhangi bir sıkıntı yok. Onlar bize gelip yerelden aldıkları bilgileri bizimle paylaştılar. Arkadaşlarımıza gerekli cevapları verdik. Bu süreçteki genel tavrımız hiçbir zaman şu aday olsun demedik, biz partimizin kazanması ve en fazla oy alacak adaylarımızla yola çıkacağız. Genel merkezimiz de bu doğrultuda yaptığı teknik ve bilimsel çalışmalarla şu anda kararını vermiş durumda. Biz bu şehrin çok daha fazla hizmet almasını istiyoruz. Ve yapmış olduğumuz hizmetlerin devam etmesini istiyoruz. Bu şehre merkezle birlikte 500 kalemin üstünde hizmet yapmışız ve bunların devam etmesini de istiyoruz."
Kaynak: İHA