Yozgat’ta Sivil Toplum Kuruluşlarından 'Milli İradeye Saygı Platformu”

Yozgat'ta bir araya gelen 30 sivil toplum kuruluşu, “Milli İradeye Operasyon Yapılamaz” sloganıyla "Milli İradeye Saygı Platformu" oluşturdu.

Yozgat’ta Sivil Toplum Kuruluşlarından 'Milli İradeye Saygı Platformu”

Yimpaş AVM VİP Salonunda platform adına basın açıklaması yapan Memur Sen Yozgat İl Temsilcisi Kenan Şerefli, 17 Aralık'ta yolsuzluk adı altında gerçekleşen operasyonun gün geçtikçe daha derinleştiğini söyledi.

Sürecin geldiği noktada sorumluluk hisseden 30 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek, Milli İradeye Saygı Platformu’nu oluşturduklarını belirten Şerefli, "Yolsuzluğun savunulacak bir tarafı olamaz. Eğer ortada bir yolsuzluk varsa, yetimin hakkını zimmetine geçirenlere, hukuk adil bir şekilde cezasını verecektir. Ahirette de cezalarını bulacaklardır. 17 Aralık'tan bu yana izlediğimiz gelişmelere bakıldığında operasyonun salt bir yolsuzluk operasyonu olmadığını bunun arkasında Türkiye’yi hedef alan küresel bir operasyonun olduğu açıkça ortadadır" dedi.

Yaşananların Türkiye’yi kendi istekleri doğrultusunda şekillendirmeyi hesaplayan küresel operasyonun farklı bir sahnesi olduğuna işaret eden Şerefli, "Hak ve özgürlükler alanında bunca kazanımlar sağlanmışken, memleketimizin doğusu batısı barış ve kucaklaşma sürecine girmişken, ekonomik göstergeler ve büyüme hızı dünyanın imrendiği bir trend yakalamışken ülkenin tekerine çomak sokmak, bilmeden yapılırsa gaflet, bilerek yapılırsa tam anlamıyla ihanettir. Ülkemizde iktidarın belirlenmesinde sandık dışında bir yöntemin uygulanmasına bu uğurda yapılan psikolojik ve kolluk operasyonlarına sonuna kadar karşıyız. Şunu herkesin bilmesini isteriz ki ülkemizde onurlu bir insan olmanın özgür olmanın milli manevi değerlere sahip olmanın ödenmesi gereken bir bedeli varsa bizler bu bedeli hep birlikte ödemeye hazırız. Gün büyük ve güçlü Türkiye ideali için yeniden kucaklaşma günüdür” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA