İkçüsem'den Aile Danışmanlığı Sertifikası

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İKÇÜSEM) günümüzde önemli bir meslek alanı olan Aile Danşımanlığı’na verdiği önemle düzenlediği Aile Danışmanlığı Sertifika Programlarıyla kursiyerlerini yeni bir meslek dalıyla buluşturmaya devam ediyor.

İKÇÜSEM ve Yetkin Aile Danışma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Aile Danışmanlığı Sertifika Programı kapsamında 43 kişiye daha eğitim sonunda sertifikaları verildi.

Düzenlenen törende İKÇÜSEM Müdürü Yrd.Doç.Dr.Aşkın Haluk Yıldırım da hazır bulundu.
Aile ilişkileri üzerinde duran, ailedeki kimlik bozuklukları, anlaşmazlıkları, ayrılıkları çözmeye yardımcı olan ve bunlar üzerinde yoğunlaşan Aile Danışmanlık Merkezleri toplumumuzda yeni duyulmaya başlayan bir alan olarak dikkat çekmeye başladı.

Bu alanda bilinçli bireyler yetiştirmek için kolları sıvayan.İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile Yetkin Aile ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi sertifika programını başarıyla bitiren 43 kişiye düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak verilen eğitimlere; Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik,Tıp, Hemşirelik ve Çocuk Gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarını tamamlamış olanlar katılabiliyor. Buna ek olarak bu alanlardan birinde eğitimine devam etmekte olan son sınıf öğrencileri 120 saatlik eğitimi tamamladıktan sonra Meslek Elemanı olmaya hak kazanıyor.

İlk mezunlarını vermenin heyecanını taşıdıklarını söyleyen İKÇÜSEM Müdürü Yrd.Doç.Dr.Aşkın Haluk Yıldırım, sosyal boyutu nedeniyle Aile Danışmanlığı alanının her geçen gün gittikçe artan bir önem kazandığını belirtti.

Yrd.Doç.Dr. Yıldırım, “Sosyal bir kurum olarak aileye yardım etmek insana yardım etmektir. Aile kurumunu güçlendirmek, toplumu güçlendirmek ve güvenli bir gelecek sağlamaktır. Sağlıklı, mutlu, bilinçli aileler oluşmasına vesile olacak bu eğitimlerimiz ile toplumumuza alanlarında uzman, donanımlı yeni Aile Danışmanları ve Meslek Elemanları kazandırmaya devam edeceğiz “diye konuştu.

Sertifika programı kapsamında Yükseköğretim Kurulu veya üniversitelerden, biri tarafından uygun görülen en az üç yüz saati teorik, ve en az otuz saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere yüz elli saati uygulamalı toplam dört yüz elli saatlik bir Aile Danışmanlığı eğitim programını başarıyla tamamlayanlar, Aile Danışmanı ünvanını alıyor. Program düzeyinde, Hemşirelik, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Tıp, Çocuk Gelişimi bölümlerinin 4 yıllık lisans mezunları ya da bu alanlardan birinde eğitimine devam etmekte olan son sınıf öğrencileri 450 saatlik eğitimi tamamladıktan sonra Aile Danışmanlığı sertıfikalarını alıp bu alanda hizmet vermeye başlayabiliyor.
Kaynak: İHA