Cezaevindeki Kadınlara ”aile İçi Şiddet ve İletişim' Konferansı

Türkiye Aile Platformu Genel Koordinatör Vekili Yasemin Davarcı, Yumurtalık Yarı Açık Kadın Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülere ”Aile İçi Şiddet ve İletişim" konferansı verdi.

Cezaevindeki Kadınlara ”aile İçi Şiddet ve İletişim' Konferansı

Davarcı, Adana İl Müftülüğü'nün “Mutlu Kadın, Mutlu Toplum” projesi kapsamında verdiği konferansta, mutsuz bir kadının mutlu bir çocuk yetiştirmesinin mümkün olamayacağından dolayı böyle bir projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Davarcı, "Araba kullanmadan önce sizlerden neler istenir? Başta ehliyet istenir. Bir işe girmeden önce ne istenir? Diploma istenir. Bonservis istenir, en azından bir sertifika istenir. Peki, bayanlar sizlere soruyorum, evlenirken ne isterler. Hiç bir şey. Bu iki kişi bir birlerine uygun mudur diye sorulmaz. Peki, sizler iyi bir anne olmayı nereden öğrenirsiniz desem bir cevap veremezsiniz? Çünkü evlenmenin bir okulu yoktur. O halde nereden öğreneceğiz, anne, nine veya babadan. Anne ve babadan öğrendiğimiz kavramlar içerisinde olumsuz davranışlar öğrenmez misiniz? Elbette öğrenirsiniz" dedi.

Ülkemizde evliliklerin çevre baskısı veya aile baskısıyla yapılabildiğini ifade eden Davarcı, şöyle devam etti:
"Evlendikten sonra bizleri nelerin beklediğini bilmeyebiliriz. Hatalı evlilik dediğimiz söylem budur işte. Her dört evlilikten biri boşanmayla sonuçlanmaktadır. Sık boşanmalar olayı bakanlığı tetiklemiş ve bu eğitim seminerlerinin verilmesine karar verilmiştir. Genellikle evliliklerde boşanmalar ilk bir yıl ve 3. yıl içerisinde gerçekleşmektedir. Sağlıklı bir evlilik için sizlere ne lazım desem? Ne dersiniz? Kadın ve erkek lazım dersiniz. Aşk ve sevgi lazım, sadakat güven ve huzur lazım dersiniz. Sağlıklı bir evlilikte daha da önemlisi sabır ve sorumluluk lazımdır. İnsanlar niçin evlenirler, 'mutlu olmak için' denir ama mutluluk her zaman bir tepsiyle size sunulmaz. Mutlu olmak için fedakarlık göstermek lazım. Mutluluk için sevgi şart. Sevgiyi kazanmak için de emek harcamak lazım. Bir defa sevgiyle donatılmamız şarttır. Sevgiyi çocuklarımıza da öğretmemiz lazım."
Kaynak: İHA