Pmyo’dan Gap Görme Engelliler Okulu’na Anlamlı Ziyaret

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Sosyal Yardımlaşma Kulübü üyesi öğrencileri ile Komiser Yardımcısı Yusuf Caner, ‘7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ dolayısıyla Gaziantep Gap Görme Engelliler Okulu’nu ziyaret etti.

Pmyo’dan Gap Görme Engelliler Okulu’na Anlamlı Ziyaret

Gaziantep PMYO Sosyal Yardımlaşma Kulübü üyesi öğrencileri ile Komiser Yardımcısı Yusuf Caner, Gaziantep Gap Görme Engelliler Okulu’nda eğitim gören öğrencilere destek vermek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Gaziantep Gap Görme Engelliler Okul Müdürü Cengiz Temiz, “Sosyal Yardımlaşma Kulübü üyesi öğrencileri ile Komiser Yardımcısı Yusuf Caner, ‘7- 14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında okulumuza çok anlamlı bir ziyarette bulundu” dedi.

Okul Müdürü Temiz, okul ile ilgili şu bilgileri paylaştı:
“Okulumuzda 130 öğrencimiz var. Okulumuzdaki 20 öğrencimiz, eğitim ve öğrenim hayatına yatılı olarak devam ediyor. Ana sınıfından başlayarak 8. sınıfa kadar eğitim ve öğretim veriyoruz. Okulumuz hem Gaziantep merkezinde yaşayan görme engelli öğrencilere hem de çevre illerdeki görme engelli öğrencilere eğitim veriyor. Öğrencilerimize sadece eğitim ve öğretim vermiyoruz. Aynı zamanda onların hayata ve yarınlara daha umutla bakmaları için sosyal ve sportif faaliyetlere ağırlık veriyoruz.”
“Herkes bir engelli adayıdır” diyen Cengiz Temiz, özellikle farklı kurum ve kuruluşlardan okullarında eğitim-öğrenin gören öğrencileri ziyaret etmelerini istedi. Temiz, bu tür ziyaretlerin öğrenci psikolojisi üzerinde olumlu bir etki oluşturduğunu aktardı.

PMYO Sosyal Yardımlaşma Kulübü üyesi öğrencileri ile Komiser Yardımcısı Yusuf Caner; her zaman için engellilerin yanında olduklarını ifade ederek, yanlarında getirdikleri hediyeleri öğrencilere verdi.

Ziyaret; çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Kaynak: İHA