Ortadoğu’nun Aklı, Royal Halı’da Kaldı

Yenilikçi ürünleriyle halı sektörünün iddialı şirketi Royal Halı ve firmanın lisanslı markası Pierre Cardin Halı, Gaziantep’te düzenlenen Ortadoğu Halı VE Dekorasyon Fuarı’nda 2014 yılı koleksiyonlarını tanıttı.

Ortadoğu’nun Aklı, Royal Halı’da Kaldı
Dünyanın ilk ‘3 etkili’ ve sigortalı halısını piyasaya sunan Royal Halı’nın, modelleri, Türk ve yabancı ziyaretçilerin beğenisini kazandı.
Ortadoğu Halı ve Dekorasyon Fuarı’na katılan Naksan Holding şirketlerinden Royal Halı, Türkiye’de bin 315 noktada koleksiyonları satarak Türk halı sektörünün en iddialı markaları arasında boy gösteriyor. İSO’nun 500 şirketi arasında yer alan Royal Halı, katma değerli halı üretimi, Ar-Ge ve halıda standartları belirleme konusunda iddialı.

Royal Halı Genel Müdür Yardımcısı Aydoğan Yıldır, sektörde yaptıkları yenilikler sonrasında iç piyasada yakaladıkları pazar payını ihracat içinde Ortadoğu fuarında aradıklarını belirterek, “Pierre Cardin ve Royal Halı markalarımızın yeni serisini müşterilerimize sunduk. Ortadoğu ülkeleriyle çok iyi bağlantılar gerçekleştiriyoruz. Royal Halı’da ise antibakteriyel ürün gruplarımızla müşterilerimizle buluştuk. 3 etkili halı üretimi ile piyasaya sunduğumuz anti bakteriyel, antimayt ve antimantar ürünlerimiz müşterilerimiz tarafından büyük beğeni kazandı” dedi.

Bu yılki fuarda da istedikleri neticeyi alacaklarını ifade eden Aydoğan Yıldır “Biz üretim kapasitemizin yüzde 80'ini iç piyasaya, yüzde 20' ini de ihracata çalışıyoruz. Bu fuar sonrasında ihracat kapasitemiz olan yüzde 20’yi yılsonuna kadar doldurmayı hedefliyoruz. 2014 yılı halı sektörü için çok iyi olacak” dedi.

Fuarda antibakteriyel halı hakkında bilgiler veren Aydoğan Yıldır, bugüne kadar 1 milyon Euro’luk Ar-Ge çalışması gerçekleştirdiklerini belirterek, “Halılarımızda 3 etkili koruma var. Bu halıda çok önemli bir özellik titiz, çocuklu bayanlar için özellikle alerjik reaksiyonlar yaşayan tüketicilerimize büyük kolaylık sunuyor. Yıldır: Bu, bir sıvı sabun üreticisinin temizliği ile eşdeğerde halı üretiyoruz anlamına geliyor. Yani halılarımız neredeyse eczanede satılacak hale geldi. Halı sektöründe ilklerimiz bununla bitmiyor, Geleneksel Türk El Sanatı Ebru’nun halıya uyarlanması ile üretmiş olduğumuz Ebru Halılar büyük ilgi görüyor.

“Custom Design” yani kişiye özel halı ile ‘handtufting’ halı tezgâhıyla sipariş üstüne yaptığımız tasarımlarda müşterilerimizden ve dekorasyon dünyasından büyük ilgi görüyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA