Sdü Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, İspartalı İş Adamları İle Bir Araya Geldi

ISPARTA - Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, "Biz sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da üstün bir üniversiteyiz" dedi.

Hasan İbicioğlu, Atabey ilçesindeki bir restoranda dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi Şevket Demirel'in de aralarında bulunduğu Ispartalı işadamları ile yemekte bir araya geldi.

Burada konuşan İbicioğlu, ülkeler için beşeri sermayelerin çok önemli olduğunu, bir toplumun yükselmesinde sahip olduğu beşeri sermaye ve bu beşeri sermayenin içerisindeki rol modellerin çok önemli olduğunu söyledi.

Rol modellerin kolay yetişmediğini, rol modellerin kendi arkalarında güçlü bir kurum kültürü oluşturması gerektiğini ifade eden İbicioğlu, "Isparta ölçeğine baktığımızda başta dokuzuncu Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel olmak üzere Demirel ailesinin Isparta'ya önemli katkılarda bulunmuş olduğunu görüyoruz. Diğer insanlar da bu rol modelleri takip etmeli, örnek almalı" diye konuştu.

1992 yılında kurulan SDÜ'nün şu an 17 fakülte, 20 meslek yüksekokulu, 40 araştırma uygulama merkezi, 60 bin öğrencisi olan bir üniversite olduğunu belirten İbicioğlu, "Biz sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da üstün bir üniversiteyiz. Üniversitemiz TÜBİTAK projelerinde birinci sırada yer alıyor. Aynı zamanda Webometrics sıralamada bazı fakültelerimiz dünyadaki üniversiteler arasında ilk 500'de. Bu alanda önemli mesafeler kat ediyoruz" dedi.

Şevket Demirel de üniversitenin halkla bütünleşmenin önemli olduğuna değinerek, SDÜ'nün halka bir arada olmaya özen gösteren bir üniversite olduğunu kaydetti.

Demirel, 1992 yılında kurulan ve hızla gelişen SDÜ'nün her zaman yanında olduklarını belirterek Isparta'nın Atabey İlçesine bağlı İslamköy Beldesi'nde kurulması planlanan kampüs için hazırlıkların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA