Karaman Belediyesi Kendi Asfalt Malzemesini Kendi Üretiyor

Karaman Belediyesi, kentte yolların asfaltlanması için kullandığı malzemeyi kendi imkanlarıyla üretmeye başladı.

Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Urgan Mahallesi'nde kurulan asfalt şantiyesini inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Uğurlu, burada yaptığı açıklamada, Karaman Belediyesi'nin artık diğer büyük iller gibi kendi asfaltını üretebilen bir belediye haline geldiğini söyledi.

Karaman'da asfaltsız yol kalmaması için geçen yıl başlattıkları asfalt hamlesine, bu sezon farklı bir boyut kazandırdıklarını ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:

"Hizmet alımıyla yaptığımız asfalt işini, yeni hizmete açtığımız taş ocağı ve asfalt plentiyle artık kendimiz yapacağız. Üretim tesisiyle belediyemiz büyük tasarruf sağlayacak. Dereköy civarına kurulan taş ocağı üretime başladı.

Urgan Mahallesi'ne kurulan son teknoloji bilgisayar otomasyonlu, asfalt üretim tesisi ise deneme testlerinin tamamlanmasının ardından, saatte 160 ton asfalt üretim kapasitesiyle çalışmaya başlayacak. Yol ve kaldırım çalışmalarını temelden ele alarak bugüne kadar görülmemiş bir performans sergileyen Karaman Belediyesi'nin, asfalt üretiminde de tarihi bir adım atttığını söyleyebiliriz"

Kaynak: AA