Ak Parti Antalya Milletvekili Samani, Aksu İlçesinde İncelemelerde Bulundu

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Aksu ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Ak Parti Antalya Milletvekili Samani, Aksu İlçesinde İncelemelerde Bulundu
Aksu İlçe Başkanı Mehmet Akif Ordu, İl Başkan Yardımcısı ve Aksu İlçe Koordinatörü Ayhan Ateş, Aksu İlçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilk olarak Aksu Kaymakamlığı’na yeni atanan Veysel Özgür’ü makamında ziyaret eden Samani, görevinde başarılar dileyip, Aksu’da yapılan çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Yurtpınar Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Samani ve beraberindekiler, mahalle sakinleriyle sohbet edip, sorunlarını ve taleplerini dinlediler.

Aksu’nun ilçe olmasıyla birlikte kaderinin de değiştiğini ifade eden Samani, “2008 yılında beldelerin birleştirilmesiyle ilçe olan Aksu’nun kaderi de değişti. Mevcut yerel yönetimin hizmet ve proje üretmemesinden, üretememesinden kaynaklanan bazı sorunlar, yeni ilçe olmasından kaynaklanan bazı altyapı eksikleri olmasına rağmen, EXPO 2016’nın Türkiye’ye alınması ve Aksu’da yapılması, Aksu ve dolayısıyla Antalyamız için son derece önemlidir. Aksu'nun vizyonu değişecek. İktidar partisi olarak biz, Antalya Milletvekillerimiz ve il teşkilatımız ile birlikte Aksu için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, bu gayretimizi de sürdüreceğiz” dedi.

Aksu’nun EXPO 2016’ya en iyi şekilde hazırlanması ve kalkınması için AK Parti iktidarının çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Samani, “İlçemiz için son derece hayati öneme sahip projeler ürettik. Aksu Çayı Islah Projesi, EXPO 2016 için önemli olduğu kadar tarımsal kalkınma ve gelişme açısından da çok önemlidir. Küçük Aksu Baraj Projesi de büyük ve çok önemsediğimiz diğer bir projedir. Bu projeler, EXPO 2016’dan önce tamamlanmış olacak. Ayrıca, Kuzey Antalya Çevreyolu Projesi de Aksu ilçemizin kalkınması açısından önemli bir proje olup, projeyle ilgili çalışmaları takip ediyoruz” diye konuştu.

‘Çocuk ve Çiçek’ temalı Botanik EXPO olan EXPO 2016 ile Aksu’nun ve Antalya’nın adının tüm dünyaya duyurulacağını ifade eden Samani, “Bugün dünyada gelişmiş şehirlerin imajları, EXPO sayesinde ön plana çıkmıştır. Türkiye’ye gelen turistler önce Antalya’ya, burada da ilk gitmek isteyeceği yer EXPO alanı olacak. Aksu’nun adını sadece Türkiye değil bütün dünya duyacak” dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ve beraberindekiler daha sonra kendisinin de destek verdiği Yurtpınar Gazi İlk Öğretim Okulu inşaatını gezdi. Karaöz Beldesi, Aksu Çayı Islah Projesi çalışması ve Aksu Çepeli Göleti sulama çalışmasını yerinde inceleyen Samani, esnaf ziyaretlerinde bulunarak Aksu programını tamamladı.
Kaynak: İHA