Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi

Karabük Müftülüğü, "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim " organizasyonunun başladığını ve yoğun ilgi beklediklerini bildirdi.

Müftülüğün yazılı açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafında çeyrek asrı aşan bir süredir yürütülen organizasyonunun bu yıl "Kurbanlarımız Kardeşlik İçin" parolasıyla başladığı belirtildi.

Kurbanın insanı hem Allah'a yaklaştırdığını hem de insanların kalplerini birbirine yaklaştırdığının anlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu yönleriyle kurban çok ulvi bir ibadettir. Ülkemizde ve başta Afrika, Asya, Balkanlar ve diğer bölgelerde yaşayan ve sıkıntı içerisinde olan kardeşlerimizin yanında bulunmak, sıkıntılarına bir nebze de olsa çare olmak ve sevinçlerini paylaşmak için vekaleten kurban organizasyonunun çok güzel bir fırsat ve imkan olduğunu unutmamalıyız.

Kesilen kurbanların etleri, yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, Kur'an Kursu ve öğrenci yurtlarında barınan öğrencilere, yurt dışında ise açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu bölgelerdeki kardeşlerimize sizlerin adına ulaştırılmaktadır. Kurbanını yurt içinde kestirmek isteyenler 550 lira, yurt dışında kestirmek isteyenler ise 380 lira kurban ücreti yatırması gerekiyor."

Kaynak: AA