Büyükşehir Zabıta Ekipleri, Kaçak Sebze ve Meyvelere İzin Vermiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Haller Şube Müdürlüğü, kentte kaçak yolla girmeye çalışan sebze ve meyvelerin satışlarına izin vermiyor.

Büyükşehir Zabıta Ekipleri, Kaçak Sebze ve Meyvelere İzin Vermiyor
5957 sayılı ‘Hal Kanunu’ ile yönetmenlik hükümleri çerçevesinde, Hal ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları içinde, Valilik Makamı’ndan ‘olur’ alınarak denetim noktaları belirledi.

Bu denetim noktalarında kente giren ve çıkan sebze ile meyveleri kontrol altına alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hal Zabıta ekipleri, Burç Kavşağı, Onkoloji Hastanesi yanı, Kilis yolu Bağlarbaşı girişi, Kızılhisar girişi, Havaalanı yolu Oğuzeli kavşağı Gaziantep Doğu Batı, Kuzey gişeleri, Gaziantep-Adıyaman yolu Beylerbeyi yolunda denetim noktaları oluşturdu.

Yaz mevsimi ile birlikte yerli mahsullerin piyasaya sürülmesini de göz önünde bulunduran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hal Zabıta ekipleri, son 3 ay içerisinde 2 bin 930 sebze ve meyve satış noktalarını denetledi.

Denetlemeler esnasında hal kayıt sistemine bildirilmeyen ve faturasız taşınan 89 aracın Hal’e sevki sağlandı. Hal Zabıta Ekipleri ayrıca, bin 400 kilogram elma, bin 600 kilogram lahana, 190 kilogram taze fasulye, 2 bin kilogram salatalık, 4 bin 500 kilogram karpuzun yenilmeyecek durumda olduğunu tespit ederek imha etti. Ekipler, yine bu denetimlerde 43 tutanak düzenleyerek cezai işlemler uyguladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Haller Şube Müdürlüğü Zabıta Ekipleri, 5957 sayılı hal kanunu çerçevesinde satışların sadece hallerde yapılacağını, aksi takdirde satışların korsan olacağını hükmü gereğince, belediye sınırları içerisinde tüm sebze ve meyvelerin hal kayıtları altına alınması gerektiğini vurguladı. Ekipler, kayıt dışlılığı önlemek ve satışların hal çıkış faturalı olması için zabıta denetimlerinin kış sezonunda saat 07.00-24.00, yaz sezonunda ise günün 24 saati sürdürüldüğünü açıkladı.

Kaynak: İHA