‘Gözümün Nuru’nun Galası 20| Altın Koza Film Festivali Kapsamında Gerçekleştirildi

Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun senaryosunu birlikte kaleme alıp, beraber yönettikleri ‘Gözümün Nuru’nun galası, 20| Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirildi.

Senarist ve yönetmenlerinden Melik Saraçoğlu’nun gerçek hayat hikayesinden alınarak beyazperdeye aktarılan ‘Gözümün Nuru’, yarıştığı 20| Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında sinemaseverlerle buluştu. Cinemaximum Adana’da gerçekleştirilen gösterime film ekibinin yanı sıra, sinema dünyasının tanınan isimleri ve sinemaseverler büyük ilgi gösterdi. Gösterimin ardından film ekibi sahneye çıkarak izleyicilerin sorularını yanıtladı.

‘FİLME İLİŞKİN’
Sıradışı bir konu ve çekim planlarına sahip filmin oyuncu kadrosunda Melik Saraçoğlu, Bilgin Saraçoğlu, İsmail Saraçoğlu, Ahmet Saraçoğlu, Orhan Saraçoğlu, Öykü Altuntaş, Hakkı Kurtuluş gibi isimler yer alıyor.

Film, senarist ve yönetmenlerinden Melik Saraçoğlu’nun gerçek hayat hikayesinden bir kesiti konu alıyor. Tam bir sinema aşığı olan ve hayatını film çekmek üzerine kuran Melik, ardı ardına geçirdiği iki retina dekolmanının ardından kör olmanın kıyısından dönmüş ve kırk gün boyunca gözleri bandajlı bir şekilde yüzükoyun yatmak zorunda kalmıştır. Melik’in korkularıyla yüzleşmeye ve sinemaya olan saplantılı ilişkisini sorgulamaya iten bu zorlu süreçte hayatı tiye alan tavrı, karanlığa karşı verdiği savaşta en büyük kozu olacaktır.
Kaynak: İHA