Amasya'da Termik Santral Kurma Çalışmaları

AMASYA - Suluova ilçesinde termik santral kurulmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Amasya Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Suluova Ticaret Ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda termik santral kurma projesini yürüten Gürmin Enerji Madencilik ve Sanayi Ticaret Şirketi yetkilileri tarafından sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar bilgilendirildi.

Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, toplantının ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, faaliyet hakkında bilgilendirmek, görüş, soru ve önerilerini almak üzere düzenlendiğini belirtti.

Gürmin Enerji Madencilik ve Sanayi Ticaret Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Deniz ise termik santralin 450 megavat elektrik gücünde planlandığını, yaklaşık bin 500 kişiyi istihdam edecek 750 milyon liralık bir yatırım yapılacağını söyledi.

Planlanan enerji santralinde dolaşım akışkan yataklı kazan teknolojisi kullanılacağını vurgulayan Deniz, "Bu tür santrallerde kullanılan dünyadaki en çevreci ve en önemli teknoloji çeşitlerinden biridir. Termik santrallerde ana yakıt olarak yerli kömür yardımcı yakıt olarak da fuel oil kullanılacak. Termik santraller elektrik ihtiyacımızı karşılayan vazgeçilmez enerji üretim kaynaklarıdır" dedi.

Toplantıya katılan Bazı Sivil Toplum Örgütü yetkilileri bilgilendirmede yetersiz kalındığını iddia ederek toplantıyı terk etti.

Kaynak: AA