Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu'ndan Suriye Çıkışı

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret etti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu'ndan Suriye Çıkışı
Çavuşoğlu, "Suriye konusundaki ilkesel tutumumuzu Esad yanlısı rejimler de destekledi. İlk zamanlar yalnızdık ama artık yalnız değiliz" dedi.


AGC’yi ziyareti sırasında iç ve dış politika ile ilgili soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Suriye konusundaki ilkesel tutumunu Esad yanlısı ülkelerin bile desteğini aldığını dile getirerek, “Her tartışmada Türkiye’nin yalnızlaştığı konusunda fikirler, eleştiriler ortaya çıkıyor. Bu eleştirileri yapanların kimler olduğuna bakmanız lazım. Ya içerideki muhalefet bu eleştiriyi hükümeti yıpratmak için yapıyor ya da Türkiye’nin bu politikasından rahatsız gruplar bu eleştiriyi yapıyor. Türkiye’nin ilkesel tutumunu Esad rejimini destekleyen Rusya da dahil benimsemiştir ve aynı noktaya gelmiştir. Bu rejim gitmelidir. Amerika’nın, İngiltere’nin, Fransa herkesten fazla bunu savunmaktadır. On kimyasal silah kullanımından sonra Rusya’nın her ne kadar müdahaleye karşı çıksa da, kim kullandıysa kullanana karşı müeyyidelerin uygulanması lazım. Esad rejiminin kimyasal silahları kullandığına dair şüphe kalmamıştır. Olacakları öngörmüştük, söylemiştik ve biz maalesef haklı çıktık. İlkesel tutumuzu sürdürdük. Biz durduğumuz yerdeyiz. Ama birçok ülke ve uluslararası örgütler bizim durduğumuz noktaya gelmiştir. Burada göreceli başlangıçta yalnızlık gibi düşünülse bile yalnız kaldığımızı düşünmüyoruz. Suriye ile kimyasal silahların teslim edilmesine yönelik durumu da destekliyoruz. Bu tür katliamların önlenmesi bakımından önemli, faydalı olduğunu düşünüyoruz. Batı’nın müdahale olduğu zaman kullanabilir, ne kullandıysa kime. Suriye için radikal, marjinal grupların eline geçerse bu kimyasal silahları nasıl, kime karşı kullanabilirler, o nedenle bölgenin istikrarı için böyle olmasında fayda var. Kimyasal silahların teslim edilmesi dahi Esad rejiminin kalmasını meşru kılacak bir adım olmamalıdır. İkisi birbirine karıştırılmamalıdır” diye konuştu.

JAPON TURİSTİN ÖLDÜRÜLMESİ
Mevlüt Çavuşoğlu, Nevşehir’de öldürülen Japon turistle ilgili olarak ise, “Bu gerçekten üzüntü verici. İnsanlık adına, ülkemiz adına Japon turistin öldürülmesini kınıyoruz ve gerçekten çok da üzüldük. Güvenip Türkiye’ye gelen turist öldürülüyor. Kabul edeceğimiz bir şey değildir. Netice itibariyle yaygın bir olay değil, münferit bir olay. Bunu tüm Türkiye’ye mal etmek de, Türk turizmine mal etmek de doğru değildir. Türk insanının ne kadar misafirperver, insan canlısı olduğunu bilen de Japonlardır" dedi

Çavuşoğlu, olimpiyatları Japonya'nın almasına da göndermede bulunarak esprili bir şekilde, "Her ne kadar olimpiyatları elimizden aldılarsa da bu durum onunla ilgili değildir" diye konuştu.

“ÖMER ÖZKAN MESLEĞİNE KÜSMESİN”
Son günlerde nitelikli dolandırıcılık suçlarında adı anılan Prof. Dr. Ömer Özkan’ın mesleğine küsmemesi gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bireysel tutumdan dolayı mesleğine küsmemesi yazım. Kendisiyle konuşmadık ama kendisiyle görüşüp moral vereceğiz. Antalya olarak arkasında durduğumuzu göstermemiz lazım. Rutin işlem, hepimiz hakkında olabiliyor. Küsüp ameliyatları bırakacağım diye duygusal davranmaması gerekiyor.”

“BÜYÜKŞEHİR'E ADAY DEĞİLİM”
Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, “Sayın Başbakan Antalya’ya aday olacaksın dediği zaman isterim yan cebime koy değil kesinlikle. Şurada sana ihtiyacım var dediğinde kabul etmeme lüksümüz yoktur” dedi

AGC Başkanı Mevlüt Yeni ise, siyasetin önemli isimleri arasında Antalyalıların olmasından mutluluk duyduklarını belirterek, "Bu tür başarılar Antalya'nın problemlerinin çözümüne büyük katkı sağlamaktadır" dedi.

Gazetecilerin çalışma şartları ve özlük haklarıyla ilgili sıkıntılarını da dile getiren Yeni, daha fazla özgürlük için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse'nin de bulunduğu ziyarette Mevlüt Yeni, ziyaret anısına Çavuşoğlu’na Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin flamasını hediye etti. Çavuşoğlu, daha sonra AGC Başkanı Mevlüt Yeni, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensuplarıyla birlikte fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA