Kamu-sen Genel Başkanı Koncuk: “memurlar Masada Satıldı”

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memurlar ile hükümet arasındaki toplu sözleşmelerin kendilerine dağıtılan takvimden 14 gün önce neticelenmesini eleştirdi.

Koncuk, “Bu toplu sözleşme itibariyle devlet memurlarının masada pazarlandığını, satıldığını çok net olarak söyleyebilirim” dedi.

Adana’da Kamu-Sen’e bağlı sendikaların üyeleri ve gazetecilerle yemekte bir araya gelen Koncuk, memur maaşlarıyla ilgili yapılan toplu sözleşme görüşmelerini değerlendirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun toplu sözleşmeyi diğer memur konfederasyonlarından gizlediğini iddia eden Koncuk, “Kapalı kapılar ardında toplu sözleşme süreci yaşanıyor” dedi.

Koncuk, toplu sözleşmelerin kendilerine dağıtılan takvimden 14 gün önce neticelenmesini eleştirerek, “Bu 14 gün boyunca memurlarımızın, emeklilerimizin yüzlerce problemi vardı, bunları görüşebilirdik. Ama iki gün süren bir toplu sözleşme süreci yaşadık. 1 Ağustos’ta oturduk takvimi ve gündemi belirledik. 6 Ağustos’ta oturduk hizmet kollarının problemlerini görüştük. Ama bugün plansız programsız kapalı kapılar ardında Ahmet Gündoğdu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik kafa kafaya vermiş ve toplu sözleşme imzalamıştır” diye konuştu.

Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu toplu sözleşme itibariyle devlet memurlarının masada pazarlandığını, satıldığını çok net olarak söyleyebilirim. Öğretmenlere ek ödeme tazminatı verilmiş ama üniversitelerimizin kıymetli hocalarına ve diğer çalışanlara maalesef ek ödemelerinde bir puanlık artış dahi yapılmamıştır. 4/C'li 23 bin vatandaşımız insanlık dışı şartlar altında çalıştırılıyor. Ben bütün kamu çalışanlarımız adına, bütün emeklilerimiz adına bu sarı sendikacılık anlayışını kınıyorum. Türkiye gayri ahlaki bir toplu sözleşme süreci yaşamıştır. Sendikaların eli bu dönemdeki kadar hiçbir dönemde güçlü değildi. Buna imza atanlara yazıklar olsun.”
Kaynak: İHA