Bursa Zoo Parkta Onların Da Bayram Şekeri Buzlu Meyve Oldu

Kavurucu sıcaklardan bunalan Bursa Zoo Park sakinlerine bayramda şeker yerine buzlu mevye ikram edildi.

Bursa Zoo Parkta Onların Da Bayram Şekeri Buzlu Meyve Oldu
Ayılar ve maymunların buzlu meyve keyfi renkli görüntüler oluştururken, develer ise hortumla su sıkılarak serinletildi.
Bayram tatil sebebiyle ziyaretçi akınına uğrayan Bursa Zoo Park'ın daimi sahipleri, unutulmadı. Kavurucu sıcaklardan bunalan hayvanlar, bayramı işte böyle kutlandı. Aşırı sıcaklar sebebiyle bunalan hayvanlara, bayramda buzlu meyve ikram edildi. Meyve ve sebze dolu kovanın suyla doldurulup, dondurulmasıyla oluşturulan kokteyl, ilk olarak ayıların havuzuna atıldı. Aralarında kavga çıkmaması için her biri için ayrı bir kokteyl verilen ayılar, havuz içinde buzlu meyvelerini yemenin keyfini çıkardı. Ayılardan bazısı buzlu meyve kokteylini taşıdıkları kıyıda, kimi de havuzun içinde yedi.

MAYMUNLARA BAYRAM SÜRPRİZİ
Kafeslerinde tutulan maymunları ise büyük bir sürpriz bekliyordu. Onlar çıkmadan önce buz dolabında soğutulmuş meyveler buzlu meye kokteyli ile birlikte bahçeye dağıtıldı. Barınaklarından çıktıklarında gördükleri manzara karşısında şoke olan maymunlar, o meyveden bu meyveye koştu. Çifte bayram yaşayan maymunların buzlu meyve kokteylini yemeye çalışmaları ise ilginç görüntüler oluşturdu. Maymunlar, yalayarak buzlarını erittikleri meyveleri, sonra afiyetle yedi.

ORMANLARIN KRALI BAYRAMI YATARAK GEÇİRDİ
Aslanlar vakitlerini ağaç gölgelerinde geçirdi. Afrika savana bölümündeki zebra ve zürafalar ise kavurucu sıcağa aldırış etmeyip ot yedi. Deve kuşları ise genelde ağaç gölgelerinde turlayarak bayramı geçirdi.

DEVELER HORTUMLA SERİNLEDİ
Sıcağa alışkın olan develer ise bakıcılarının tuttuğu hortumun altında serinleyebilmek için birbirleriyle yarıştı. Ardından kum banyosu yapan develerin keyfine diyecek yoktu. Taşlar üzerine uzanan kuzular, çeşmenin başında uyuyan bir keçi ise hayvanat bahçesindeki renk cümbüşünün bir parçası oldu. Flamingolar sudan çıkmazken, pelikanlar ise havuz kenarında güneşlenmeye çalıştı.

"ZAMAN ZAMAN MEYVELERİNİ BUZ İÇİNE KOYUYORUZ"
Zoo Park veteriner hekimlerinden Nalan Ertaş, hayvanların diyetinden sorumlu ziraat mühendisi görevlilerin olduğunu ifade ederek, "Mevsimlere göre onlara enerji ihtiyaçları hesaplanarak, gerekli rasyonları düzenleniyor. Yaz aylarında daha çok su oranı yüksek, enerji oranı düşük olan besin grupları tercih ediliyor. Çok sıcaklarda bir çok hayvanımız gölge yerleri tercih ediyor. Kimisi fıskiyelerden yararlanıyor. Ayılarımız şanslı havuzları var, giriyor. Onlara verilen meyvelerimizi ek olarak zaman zaman buz içersine koyuyoruz. Daha serinletici imkanlar vermeye çalışıyoruz. Ayrıca onlarda buzun içinden meyveleri çıkartırken oyalanıp keyif alıyor. Güzel vakit geçiriyorlar" dedi.

Kaynak: İHA