Müsiad Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin'den Açıklama

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi Başkanı Mehmet Balin, “Barış ve huzurun sadece ülkemizde değil bütün dünyada hakim olmasını dileyerek Ramazan Bayramı’na giriyoruz” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı mesajında barış ve huzurdan söz eden Balin, daha sonra şunları belirtti: “Barış ve huzur istiyoruz. Ramazan Bayramı’na Dünyanın her köşesinde çeşitli zorluklarla mücadele eden Müslüman kardeşlerimize sabır, metanet ve nusret diliyoruz. İnsanlık sadece Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda değil dünyanın her yerinde fakirlik, cehalet, ayrımcılık, temel hak ve özgürlüklerin savaşlar ve çeşitli baskılarla zor zamanlar yaşıyor. Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bütün çağlara hitap eden barış ve esenlik mesajı üzerinde dikkatlice düşünülmesi gerekiyor. Alemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin sevgi ve esenlik mesajının iyi anlaşılması gerekiyor.

Mademki, bize “Oku” diye başlayan bir “Kitap” gönderilmiş. Mademki, Rabbimiz, Son Peygamberi Hz. Muhammed’e (SAV) “Biz seni ancak Alemlere Rahmet olarak gönderdik” diyor. Barış ve huzura, birlikte kutlanan bayramlara ulaşmanın yolu, “Okumaktan, O “Kitap”ta buluşmaktan geçiyor.

Sahip olduğumuz nimetlerin ve değerlerin kıymetini bilerek iyilik ve güzellik üretmeliyiz. Barıştan yana olmalıyız. Ramazan Bayramı’nın manevi bereketi ve aydınlığında ülkemiz ve bütün insanlık için barış ve huzur diliyorum.”
Kaynak: İHA