Çalınan Motosikletlerine Kavuştular

ADANA - Adana'da 20 kişi, farklı tarihlerde çalınan motosikletlerine polis ve jandarma ekiplerinin ilçelerde gerçekleştirdiği yol kontrolleriyle kavuştu.

Alınan bilgiye göre, polis ve jandarma ekipleri, 3 gün boyunca ilçelerde çalıntı motosikletlere karşı yol kontrolleri gerçekleştirdi. İlçelerle bağlantısı olan yollarda ve köy yollarında yapılan kontrollerde çalıntı olduğu belirlenen 20 motosiklete el konuldu. Ekipler bu motosikletleri kullanan 16 kişiyi de gözaltına aldı.

"Çalıntı mal satın almak" suçundan haklarında yasal işlem yapılan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çalıntı motosikletler ise sahiplerine teslim edilmek üzere Adana Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü.

Motosikletini teslim alan Sadık Çevik, yakklaşık 3 yıl önce 1850 liraya satın aldığını belirttiği motosikletinin iş yerinin önünde park halindeyken çalındığnı kaydetti.

Çalındığında henüz motosikletinin taksitlerini bile bitirimedeğini anlatan Çevik, "2010 yılında 12 taksitle satın aldığım motosikletim daha 6'ncı taksidini yeni ödemişken çalındı. 6 ay daha taksit ödemeye devam ettim. İhtiyacım olduğu için yeni bir motosiklet almak zorunda kaldım. Aradan geçen 3 yılın ardından polisler beni arayarak motosikletimin bulunduğunu haber verdiler. Hırsızlık yapanlara en ağır cezalar verilmeli" diye konuştu.

Kaynak: AA