Bu İftar Sınırları Farklı Medeniyetleri Aynı Sofrada Buluşturuyor

Osmangazi Belediyesi, ramazan ayında ilçede her akşam düzenlediği iftar yemekleri ile kutsal ayın tüm bereketini Bursalılarla paylaşırken, Balkanları da unutmadı.

Bu İftar Sınırları Farklı Medeniyetleri Aynı Sofrada Buluşturuyor
Ramazan ayının bereketini, hem ilçe genelinde hem de Türk ve Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Balkan coğrafyasında kurulan iftar sofralarıyla paylaşan Osmangazi Belediyesi, dostluk kardeşlik bağlarını daha da güçlendiriyor. Bulgaristan’ın 3 farklı bölgesinde iftar veren Osmangazi Belediyesi'nin son iftar programı, Gerlova bölgesinin Kotel şehri oldu. İftar yemeğine, burada yaşayan Müslüman Türklerin yanı sıra farklı din ve milletlerden yaklaşık 2 bin kişi kaldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gürses, Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili İsmail Kuş, Gerlova Bölgesinden hayırsever Orhan İsmailov ile, Gerlova ve civarında yaşayanların yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğinde konuşan Başkan Dündar, "Tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu bu coğrafyadaki kardeşlerimizle aynı sofrada buluşuyoruz. Burada ecdadımızdan kalan hoşgörü kültürünün en güzel örneklerinden birini yaşıyoruz. İftar soframızda her dinden ve milletten insan var. Bu bizi ayrıca mutlu ediyor” diye konuştu.

Yemekte söz alan AK Parti Bursa Millet Vekili Mustafa Öztürk ise “Bulgaristan ve Balkanlarda bir çok ticari anlaşmalarımız var. Buraya olduğu gibi tüm Balkan ülkelerine de desteğimiz sürüyor. Dilerim bu dostluk ve kardeşlik bağımız ilelebet devam eder. Bu mübarek ayda, burada hep birlikte iftarımızı açmamız, bizim geçmişten gelen kardeşlik bağlarımızı daha da kuvvetlendirecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA