Ödemiş’in Yeni Adalet Sarayı İçin Çalışmalar Sürüyor

Ödemiş’in yeni Adalet Sarayı’nda inşaat çalışmaları devam ediyor.

Ödemiş’in Yeni Adalet Sarayı İçin Çalışmalar Sürüyor
Adnan Menderes Bulvarı üzerinde Ödemiş M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun güneyine inşa edilen Adalet Sarayı’nın kaba inşaatı tamamlanırken, dış cephe kaplamaları ile binanın silueti ortaya çıktı.
Yaklaşık 8.1 milyon liraya mal olacak yeni binanın hemen yanında yer alan Adalet Bakanlığı lojmanlarının yıkımı da büyük ölçüde tamamlanırken, yeni Adalet Sarayı’nın iç dekorasyonu için çalışmaların yakında başlayacağı öğrenildi.

2 blok halinde 12 bin 55 metrekare kapalı alana sahip olan yeni adalet sarayında 11 duruşma salonu yer alacak. Yeni binada tutuklu ve hükümler, davanın diğer tarafıyla karşılaştırılmadan duruşma salonuna alınabilecek.

13 savcı odası, baro için dört ayrı büro içerecek yeni binada Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü, İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğü gibi Adalet Bakanlığı'na bağlı kurumlar da tek çatı altında buluşacak. Yer altı ve yer üstü otoparkları ile hem personelin hem de vatandaşların otopark sıkıntısı giderilirken, personel için 160 metrekare yemekhane, vatandaşlar için de 70 metrekarelik kafeterya yeni binada hizmette olacak.
Kaynak: İHA