Şanlıurfa'da Şehit ve Gazi Yakınları İftarda Buluştu

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Valiliği, kentteki şehit ve gazi yakınları için iftar yemeği verdi.

Vali Celalettin Güvenç, Harran Otel'de düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifa diledi.

Şehitlerin ruhlarından aldıkları güçle geleceğe ümit ve inançla baktığını, acıların ve akan kanların bir gün duracağına inandığını vurgulayan Güvenç, "Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Tarih boyunca çok çeşitli belalara uğramış topraklardaki milletin evlatları olarak yaşıyoruz. İnanıyorum ki bu acılar dinecek, akan kanlar duracak. Bu ülkede birliği, beraberliği ve kardeşliği tesis edeceğiz. Bu topraklarda vatandaşlarımız büyük bir ülkenin gururlu vatandaşları olarak yaşayacak" dedi

Uluslararası güçlerin ellerini Türkiye'nin yakasından çekmediğini savunan Güvenç, "Bir sorunu çözmeden bir başka sorunu sahneye sunuyorlar. Bunlar öteden beri birlik beraberlik içinde yaşamamızı, kalkınmamızı, çocuklarımızın iyi eğitim almasını, bu ülkenin yeryüzünde güçlü lider bir ülke olmasını istemiyorlar" ifadesini kullandı.

Türkiye'ye karşı oynanan oyunlar karşısında milletin birlik ve beraberliğini muhafaza ederek, provakasyona ve çatışma kültürüne, şiddete fırsat vermemesi gerektiğini vurgulayan Güvenç, "Bu bereketli topraklar Kürt'e de, Arap'a da, Türk'e de yeter, yeter ki elimizdeki nimetlerin kıymetini bilelim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Güvenç, görev yerleri değişen vali yardımcılarına katkılarından dolayı plaket verdi. Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dyanışma Derneği Şube Başkanı Mehmet Yavuz ve Türkiye Muharip Gazileri Derneği Şube Başkanı Hasan Aslan da günün anısına Güvenç'e teşekkür plaketi takdim etti.

İftar programına AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, bazı daire amirleri ile çok sayıda şehit ve gazi yakını katıldı.

Kaynak: AA